ÇOCUK GELİNLER

Geçen hafta tüyler ürperten 115 hamile çocuk skandalı, hem de kadına şiddet olaylarının had safhada olduğu gündem oluşturduğu zamanlarda hamile çocuk. Allah cezanızı versin yaş ortalaması 13 -15 yaş lanet olsun size ve sizin gibi düşünenlere.

İşin en kötü yanı nedir biliyor musunuz, ortaya çıkaran kişiye teşekkür edilip ödül verileceği yerde, sürülüyor bu mu?Adaletin? senin kızına torununa bu iğrençlik yapılsa , linç etmeye kalkarsın ..olması gerekende aslında budur ..

Hastane personelinin görevi çocuklara taciz ve hamilelik durumunda polise bildirmek ve olayı savcılığa göndermek , bunu yapmak bu kadar zor mu ..? gizlemek ve şimdi zamanı değil demek ne demek …!!

Çocuk hamilelerin çoğunluğu da Suriye ‘lisokaklarda dilendirilen ve güvencesi olmayan çocuklar sapıkların kurbanı bu iş aynen böyle, ışıklarda dilenen çocuklarla para verme bahanesi ile konuşan ve kandıran sapıklar yok mu? Kesinlikle var… Ailelerden göz yuman yok mu? kesinlikle var ..Bu konu sadece tek yönlü değil farklı yönlerden incelenmeli ..

Ülkenin farklı yerlerine dağılan dilenmek için dağılan Suriyelilere kesinlikle çözüm bulunmalı, para verildiği ve destek olunduğu sürece bu tür olaylar artacak. Çalışanlar hakkını almalı ama çalışmadan dilenen ve insanın maneviyatını çalan hırsızlar sınıra gönderilmeli. Bu arada organ hırsızlarının çaldıkları çocuklar bu olayın dışında, bu kadar kaybolan ve bulunamayan çocuklar, mal gibi satılan çocuklar…

STK lara bence çok görev düşüyor, yardım ediyoruz diye insanları tembelliğe alıştırmak, yapılan yanlışları görmezden gelmek, bu ülkeye iyilik değil yapılan en büyük kötülüktür.

Devletin tabii görevi bakmak, korumak ve kollamak ama destek olmamız gerekiyor… Valilikler dilencilere para vermeyin diyor biz gene çıkarıp sırf destek oldum , kazadan beladan korunmak için sadaka verdim ….benim huzurum oldu demek YANLIŞ …

Yardım devlet eli ile yapılmalı, ya da yapılmamalı. Hak edene yapılmalı lanse etmeden yapılmalı ..Yardım ettim diye kapının önünde aylarca duran kaloriferli eve yapılan yakacak yardımında  kömür torbaları yağmurda çamurda kaldırımları işgal etmemeli ….!!

    Yoksa böyle 115 çocuk hamileler binlere ulaşır ve önlem alınmaz ise nesli bozuk ne ve kimden olduğu belli olmayan çocuklar ortaya çıkar. kadınlar sahip çıkmalı bu olaylara , anneler sahip çıkmalı , sonradan ah vah .. Dememek için .. Çocukları hamile bırakanlar kadınların yetiştirdiği eşler , oğullar , kardeşler ,amcalar , dayılar … Eşey döllenme ile hamile kalmıyor bu çocuklar …

     Cezalar arttırılmalı ve uygulanmalı , çocuğa yanına yaklaşıldığında bağırmayı değil , yanına yaklaşan sapığın tedavi edilmesi sağlanmalı . Hasta ruhlar tedavi edilmeli , toplumdan tecrit edilmeli .

SAYGILARIMLA

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fazile Özkurt - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.