TÜRKİYENİN İLK VE TEK SOKAK FESTİVALİ

Adana ‘da Nisan ayında yapılan Portakal Çiçeği Festivaline arkadaşlarımız ile gitme kararı almıştık ve bu kararımızı hayata geçirdik. İçlerinde ilk defa Adana ‘ya gidenler vardı. Adana Şakirpaşa Havaalanında uçaktan iner inmez karşımıza çıkan geniş ve temiz caddelerdi. Düzenli , yapılı binalar , iç içe geçmemiş imar uygulaması düşünülenin çok üstünde idi..

Aslında caddelerde portakal kokularını duymayı çok isterdik ancak geçen hafta yoğun yağışta çiçeklerin dökülmüş.

Kalacağımız yere valizlerimizi bıraktık, trene bindik Mersin ‘ yola çıktık Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sn.. Sinan BAYRAKDAR bize araç ve rehber desteği sağladı böylece Mersin ‘in her bir köşesini gezme imkânısağladı.Sn BAYRAKDAR ‘a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Mersin ‘in böylesine güzel ve temiz olacağını hiçbir arkadaşımız düşünmüyordu. Kilometrelerce uzunlukta sahil bandı, sahilde binaların olmadığı, yeşilinkorunduğu, hayvanların korunduğu bir sahil bandı.Mersin projelerinden gezimiz sırasında dikkatimizi çeken projelerden biri ; İnsanların yürüyüş yaptığı yerde kediler için yapılan KEDİEVİ, tertemiz pırılpırıl ve içerisinde kediler rahatlıkla dolaşıyor, yemekyiyor, suyunuiçiyor, arada dışarı çıkmak istediklerinde küçük kapılardan dışarı çıkıyorlar ve tekrar içeri giriyorlar 24 saat izleniyor, tuvaletleri bile özel ..!!  Hepimizin dikkatini çekti ödüllü buproje… Değer mi evet değer ..!!

Hayvan severler geliyor orada ayrıca onları besliyorlar, sohbet ettik çok memnun olduklarını söylediler, şimdi köpekler içinde aynı şekilde KÖPEKEVİ yapacaklarını söylediler. İnsanlar hayvanlardan rahatsız olmuyor onlara eziyet etmiyor , hayvanlarda aç susuz değil ..aç olmadıkları içinde saldırmıyor

Asıl görmek istediğimiz ilimiz Adana,  bize Ceyhan Kaymakamımız Sn . Mustafa ÜNLÜSOY işlerinin çok yoğun olmasına rağmen bize, araç ve rehber ile Adana’yı gezme ve görme imkânı sağladı kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Türkiye ‘nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, gene muhteşemdi, rengârenkkıyafetler, arabalar,gösteriler. Böylesi muhteşem bir organizasyonun eksikleri de vardı .. Merkez Park’ta yapılan Festival yer seçimi olarak bence yanlış, binlerce katılımcı korteji tam anlamı ile göremedi, kortejin nerede olduğunu bulmak sorun oldu, polisler bile nerede olduğunu bilmiyorlardı, o geniş caddelerde trafik akıl almaz şekilde karmaşa vardı. Karmaşa insanların korteji görmek için arayış içerisinde olmaları idi. Yaya ve araç trafiği Arapsaçı gibiydi ama bu karmaşa kısa sürelerle oluyordu.

    Aslında o geniş caddelerden iki tanesi araç trafiğine kapatılsa idi, hem kortej, hem izleyenler, hem araçlar daha rahat ederlerdi. Bir başka dikkat çeken konu alkolün su gibi içildiği, sokaklarda alkol alındığı yerde hiç olay, taciz, kavga, gürültü olmaması neye bağlanır bilemiyorum.

   Adana hoşgörü ve özgürlüğün başkenti, yüzbinlerce kişinin katıldığı Portakal Çiçeği festivalini düzenleyen ekip ufak tefek eksikliklere rağmen alkışı hak ediyor. Türkiye ‘nin ilk ve tek sokak karnavalı ile ADANA …

SAYGILARIMLA

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fazile Özkurt - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.