1000 TL ile patron oldu

İzmitli Filiz Yıldız Celep, İzmit Belediyesi Mikro Kredi Şubesi’nden aldığı 1000 Lira kredi ile işe başladı ve fırsatları yakalayıp kendi işinin patronu oldu

İzmitli Filiz Yıldız Celep, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın  isteğiyle Kadıköy Mahalle Konağı bünyesinde  faaliyete geçirilen mikro kredi şubesi sayesinde kendi işinin patronu oldu. Ürettiği ürünleri sadece İzmit’te değil, İstanbul başta olmak üzere Sakarya ve diğer illere de satıyor.

‘1000 LİRA İLE BAŞLADIK’

Filiz Yıldız Celep, İzmit Belediyesi Mikro Kredi Şubesi’nden aldığı 1000 Lira kredi ile işe başladığını anlatarak” Her zaman kendi işimi kurmak istemişimdir. Fakat sermayem olmadığı için bunu yapamamıştım. İzmit Belediyesi’nin ev hanımlarına destek için mikro kredi şubesini faaliyete geçirince hemen başvuruda bulundum. Aldığım 1000 Lira kredi ile annem Necla, kardeşim Emine Sadıç ile birlikte kostüm işine girdik. Mikro kredinin miktarı az gibi görünmesine rağmen bizler için bu önemli bir fırsattı. İş fikrimiz vardı ancak hiç birikimimiz yoktu, aldığımız krediyle makinelerimizi aldık daha sonra yer tuttuk, şimdi daha büyük bir yere geçerek araç aldık. İlk kredimizi kapattığımızda bir sonraki yıl yeniden aldığımız krediyle işimizi geliştirdik. Gerçekten iş yapmak isteyen kadınlara İzmit Belediyesi Mikro Kredi Şubesi’ne gitmelerini öneriyoruz. Bazen siparişleri bile yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Mikro krediyi İzmit’e getirerek biz kadınlara verdiği büyük destekten dolayı Belediye Başkanımız sayın Dr. Nevzat Doğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Mikro kredi şubesi olmasaydı belki de  bizler bu işi yapamayacaktık” dedi.

260 KADIN MİKRO KREDİDEN YARARLANDI

İzmit’teki mikro kredi şubesini ilk olarak 11 Kasım 2013 tarihinde faaliyete geçirildiğini söyleyen yetkililer “Özellikle ev hanımlarının el işlerini genişleterek aile ekonomilerine katkı sağlamayı hedefleyen, krediden yararlanmak isteyenleri Kadıköy Mahalle Konağındaki şubemize bekliyoruz. 100-1000 lira arasında değişen küçük krediler zamanla kadınlarımızın müteşebbis ruhlarını geliştirerek daha büyük yatırımlara neden olmaktadır. Verilen krediler 46 haftada faizsiz olarak geri ödenmektedir. Dar gelirli kadınlarımızın, kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan mikro krediden faydalanmak isteyenlere kredileri 3 günlük bir eğitim sonunda veriliyor. Şimdiye kadar 260 kadın mikro krediden yararlandı. İzmit Belediyesi olarak, kadının ekonomik yaşama katılması ve güçlenmesi için İZMEK kurslarında beceri kazandırıyor, mikro kredi ile bunu destekliyor, satış noktaları ve kadın el emeği pazarları ile güçlenmesine yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştular.

30 Ağu 2015 - 11:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.