2 subay bylock’tan hakim karşısında

2 subay bylock’tan hakim karşısında

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan emekli astsubay Erdoğan Kunduracı ve avukatı Nazlı Ayça Yabacı katıldı.

TELEFON NUMARASINI İPTAL ETTİRDİ

Sanık Kunduracı, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü. İddianamede adı geçen terör örgütü üyelerini tanımadığını iddia eden Kunduracı, beraatını istedi.Avukat Yabacı da müvekkilinin daha önce üzerine kayıtlı olan GSM numarasını kapattığını, kendi adına açık olduğunu fark etmesi üzerine gerekli yerleri arayarak söz konusu telefon numarasını iptal ettirdiğini ileri sürdü ve tahliyesini istedi.Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, rapordaki numaranın kime ait olduğunun sorulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

ŞİFRELİ YAZIŞMA SORULDU

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya da aynı suçtan tutuklu eski mühendis teğmen İsmail Afşar ile avukatı Nurcan Özlen katıldı.Afşar, mahkeme heyetine yaptığı yazılı savunmada hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.Hakim, tutuklu sanığa "2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu"nda kaldığı koğuşta yapılan aramada bulunan şifreli yazışmaya ilişkin belgeyi sorması üzerine Afşar, belgenin kendisine ait olmadığını, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan başka bir askere ait olduğunu iddia etti.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Avukat Özlen de sanık savunmalarına iştirak ettiğini, müvekkilinin terör örgütü ile alakasının olmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi.Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, rapordaki numaranın kime ait olduğunun sorulmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

RAPORLARIN DELİL SAYILAMAYACAĞINI SAVUNDU

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki bir diğer duruşmada da aynı suçtan tutuklu eski astsubay Erkan Aker ile avukatları Muazzez Görkem Gövez ve Yasin Ateşoğlu hazır bulundu.Sanık Aker, ByLock kullandığı iddiasını reddetti. Avukat Gövez de müvekkiline yöneltilen suçların MİT raporlarına dayandırıldığını, söz konusu raporların delil sayılamayacağını savundu.Aker'in, tutukluluk sürecinde "orta derece kalp yetmezliği" teşhisinin koyulduğunu anlatan avukat Gövez, müvekkilinin tahliyesini istedi.Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

06 Şub 2017 - 14:45 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.