27 bin 109 tablet dağıtılacak

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6. sınıf öğrencilerine dağıtacağı 27 bin 109 tablet için ihale yapıldı

Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim döneminde 6. sınıf öğrencilerine tablet verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde toplam 27 bin 109 ortaokul öğrencisine ücretsiz  dağıtacağı tablet bilgisayarlar için düzenlenen ihaleye üç firma katıldı.

81 BİN LAPTOP

Üniversite yerleştirme sınavlarında ilk 100’e girmeyi başaran öğrencileri otomobille, lise giriş sınavlarında derece yapan öğrencileri de bisikletle ödüllendiren Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’deki tüm 6. sınıf öğrencilerini tablet bilgisayarla buluşturmaya devam ediyor. Teknolojiyi eğitimle birleştirmek için harekete geçen Büyükşehir, ilk 3 yılda 81 bin diz üstü bilgisayarı 81 bin ortaokul öğrencisiyle buluşturmuştu. 

81 BİN TABLET

Geçen yıl 54 bin 476 adet tablet bilgisayarı 6. ve 7. sınıflara dağıtan Büyükşehir, 2014-2015 eğitim döneminde 6. sınıfa gidecek toplam 27 bin 109 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtacak. Büyükşehir toplam 81 bin 585 adet tablet bilgisayar dağıtmış olacak. Bu yıl 6. sınıfta eğitim görecek öğrenciler hayallerindeki bilgisayara düzenlenecek törenin ardından kavuşacak. 

3 FİRMA KATILDI

27 bin 109 adet bilgisayarın dağıtımı için gerçekleştirilen ihaleye 3 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif 11 milyon 987 bin TL ile Casper A.Ş.’den geldi. En yüksek teklifi ise 13 milyon 500 bin TL ile Vestel A.Ş. verdi. İhale komisyonu teklifleri değerlendirdikten sonra ihaleyi alan firma belirlenecek.

22 Tem 2014 - 17:43 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.