7’si tutuklandı 7’si adliyeye sevk edildi

Sosyal medyadan terör propagandası yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden ve aralarında eski HDP il başkanının da bulunduğu 7 kişi daha tutuklandı, 7 kişi ise adliyeye sevk edildi

İHA / Sosyal medya üzerinden Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamaya yönelik propaganda yaparak halkı sokağa dökmeye çalıştığı iddia edilen kişilere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 21 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Karar sonrasında polis ekiplerince belirlenen adreslere operasyon düzenlenerek HDP ve DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. 20 kişiden 6’sı önceki gün adliyeye sevk edilmiş, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

7 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan, HDP eski Kocaeli İl Başkanı M.A.’nın da aralarında bulunduğu 2’si kadın 7 HDP ve DBP’li yönetici de önceki gün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan HDP eski Kocaeli İl Başkanı M.A., Ş.B., A.S., Y.Ö., E.G., Ç.B. ve A.Y.’nin tutuklanmasına karar verildi.

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Tutuklanan 13 kişinin ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan M.Y, Ç.Ç, İ.B, M.P, H.D, D.B.K, T.D. de dün Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

22 Şub 2018 - 16:18 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.