AFAD’dan 20 günde 12 yerde eğitim

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, son 20 günde 12 farklı yerde afet eğitimi vererek tahliye ve yangın tatbikatları yaptırdı

İl AFAD Müdürlüğü, Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında 5 okul, 3 kamu kurumu ve 4 işletmede toplam bin 79 kişiye afet bilinci eğitimi vererek tatbikatlar yaptırdı. Okul eğitimleri olarak; İzmit Kardelen Anaokulunda 160 öğrenci ve 10 öğretmene, BaşiskeleAltınkent Kız İmam Hatip Lisesi’nde 101 öğrenci ve 5 öğretmene, Gölcük Farabi Anadolu Lisesi’nde 131 öğrenciye, Gebze Özel Eğitim Merkezi’nde 213 öğrenciye, İzmit Lisesi’nde 46 öğrenciye afet eğitimi verilirken Gölcük Farabi Anadolu Lisesi’nde 258, İzmit Lisesi’nde 750 öğrenci tahliye tatbikatına katıldı.

‘AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’

Kamu kuruluşu olarak; Kocaeli Rehabilitasyon Merkezi’nde 102, Kartepe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 79, Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde 28 kişiye afet bilinci, basit arama kurtarma, yaralı taşıma ve ipler düğümler eğitimleri verildi. Afete Hazır İşyeri eğitimleri kapsamında İşletmelerde ise Medikal Park Hastanesi’nde 26 çalışana temel afet bilinci, KBRN ve yangın eğitimleri verilirken, Yıldız Entegre’de ek olarak yaralı taşıma, ipler ve düğümler eğitimleri, Kuzey Anadolu Otoyolu İnşaatı’nda çalışan Cengiz İnşaatın 143 personeline ek olarak yangın eğitimi verildi ve yangın tatbikatı yaptırıldı. Gölcük Merve Kotel Sanat Kursu’nda da 5 çalışan için afet bilinci eğitimi ve tahliye tatbikatı icra edildi.

DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Kocaeli AFAD tarafından organize edilen programlarla ilgili bilgi veren Kocaeli İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul, hafta boyunca eğitim, tanıtım ve farkındalık programları organize edildiğini, kamu kuruluşlarında ve işletmelerde asılmak üzere 2 bin afet bilinçlendirme afişleri dağıtıldığını, 14 okulda afet eğitimleri verilerek tahliye tatbikatları yaptırılacağını, 7 AVM’de de AFAD Standı kurularak broşür dağıtılacağını ve ekipman tanıtımı yapılacağını söyledi.

28 Şub 2017 - 10:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.