Ağrı Diyadin’de çorba çeşmesi akmaya başladı

Ağrı Diyadin’de çorba çeşmesi akmaya başladı

Görevlendirmenin hemen ardından bölgeyle ilgili ön araştırmaları yapan ve ekibiyle birlikte Diyadin’e giden Başkan Doğan, çalışmaların startını verdi. Bölgede vatandaşlarla bir araya gelen ve onların isteklerini dinleyen Doğan, kısa ve uzun vadede hizmet planları oluşturdu.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Başkan Doğan’ın İzmit’te 2012 yılında faaliyete geçirdiği ve yoğun ilgi sonucunda sayısı 7’ye çıkartılan çorba çeşmeleri, Diyadin’de de hizmete girdi. Diyadin’in 2 ayrı noktasında bulunan çeşmelerden her gün yüzlerce vatandaş sıcak çorba içiyor. Ücretsiz olan çorba çeşmelerine Diyadin halkının büyük ilgi gösterip çok sevdikleri bildirildi.

‘DESTEK OLMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİK’

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Doğan, “Ülke olarak iç ve dış tehditler nedeniyle zor günler geçirmekteyiz. Yaşanan bu zor süreçten özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki halkımızın çok daha fazla etkilendiğinin farkındayız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımız olmak üzere, devletimiz ülke genelinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olumsuzlukları gidermek adına bir çalışma başlattı. Hükümetimiz, bölgeye gerekli tüm yatırımları yaparken, biz de halkımıza destek olmak, şehrimizde yaptığımız örnek çalışmaları bölgede de uygulamak adına görevlendirildik.

‘DİYADİN OLMAZSA İZMİT’TE OLMAZ DEDİK’

Biz, Diyadin olmazsa İzmit’te olmaz düşüncesiyle bu şehrimizi sahiplendik. Şehrimizde hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı bir bir Diyadin’de geçirmeye başladık. Türkiye’de ilk defa İzmit Belediyemiz tarafından hayata geçirdiğimiz ve birçok şehirde örnek alınan çorba çeşmesi projemizi Diyadin’de de yaptık. Cuma günü itibariyle Diyadin’le vatandaşlarımız sabah sıcacık çorbalarını içebiliyorlar. Köyden hayvanını satmak için gelen amcamız, hastaneye gelen teyzemiz, dedemiz, sabah okula giden yavrularımız bu hizmetten faydalansın istiyoruz. Çorba çeşmelerimiz bölge halkına hayırlı olsun” dedi. Bölge sakinleri, çorba çeşmeleri için Başkan Doğan’a teşekkür ettiler.

27 Şub 2017 - 16:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.