Akgül: IŞİD’e direnen aklın her zaman yanındayız

HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, IŞD’in Türkmenlere katliamını kınayarak HDP’nin IŞİD’e karşı direnen halka her zaman destek olacağını belirtti

HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, IŞİD’in aylardır çeşitli etnik gruplara karşı süren katliamlarına sessiz kalmayacaklarını açıklayarak bu kimliklerin yok edilmesine göz yummayacaklarını söyledi.

KATLİAMI LANETLEDİ

“Diyala iline bağlı Şii Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan topları ve ağır silahlarla saldırı başlatan IŞİD barbarları, 2’si çocuk 7’si asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu” diyen Akgül, “Katliamcı IŞİD saldırıları nedeniyle binlerce insan bölgeden göç etmek zorunda kaldı. IŞİD saldırıları sonucunda başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldürülmesini bir kez daha lanetliyoruz. Duyduğumuz üzüntüyü paylaşırken, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine, Irak halklarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.

‘KİMLİKLER YOK EDİLEMEZ’

IŞİD’in sadece Türkmenlere değil, birçok etnik gruba saldırdığını söyleyen Akgül, “IŞİD çeteleri, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice katlediyor. Uygarlığın doğduğu kadim topraklarda yaşayan Ezidiler, Süryaniler, Ermeniler, Şiiler, Araplar, Türkmenler, Kürtler, Keldaniler, Aleviler, yani bir bütün olarak Mezopotamya halkları IŞİD tarafından tehdit ediliyor ve öldürülüyor. Yağmacı ve imhacı anlayışların ve destekçi güçlerin Ortadoğu’yu talan etmesine, farklı kültürleri ve kimlikleri yok etmesine asla göz yumulamaz ve sessiz kalınamaz” dedi.

‘SALDIRI İNSANLIĞI YOK EDECEK’

Direnen halklara desteklerin sürdüreceklerin kaydeden Akgül, “IŞİD sadece Irak’ta değil, Suriye’de de katliamını sürdürüyor. Şengal, Kobanê ve tüm Rojava halklarına yönelik saldırılar, bu insanlık dışı anlayışın insanlığın bütün değerlerini çiğnediğini ve yok etmeye çalıştığını gösteriyor. HDP, her inanç ve etnik kökenden, her cinsiyet ve cinsel kimlikten insanların özgürce yaşadığı bir Mezopotamya'nın gerçekleşmesi için mücadele edenlere, Irak’ta ve Suriye’de, Rojava ve Kobanê’de barbarlığa karşı direnenlere destek ve dayanışmasını sürdürecektir” ifadelerine yer verdi.

23 Eki 2014 - 10:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.