Alaattin Çakıcı’yı kaçırma planında Kocaeli detayı…

Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın kaçırılma girişiminin son anda önlendiği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Edirne'de cezaevinde bulunan organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, sağlık sorunları nedeniyle 15 Temmuz 2016 tarihinde Bolu F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Burada kaldığı süre boyunca sağlık sorunları nedeniyle sürekli hastaneye kaldırılan Çakıcı, Mart 2017 tarihinde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde bağırsak fıtığı operasyonu geçirdi. Tedavisi tamamlanan Çakıcı'nın, Bolu F Tipi Cezaevi'nden Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesine karar verildi.

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul ve Kocaeli'nden Çakıcı'yı kaçırmak için harekete geçen 9 adamı, 6 Haziran'da 4 lüks araçla Bolu'ya geldi. Şüpheliler, Bolu-Ankara arasında cezaevi nakil aracının geçeceği istihbaratını aldıkları güzergâhta pusuya yattı. Gün boyu aracın geçmesini bekleyen şüpheliler, istihbaratın doğru olmadığını düşünerek gitti. Adamların ayrılmasından sonra Çakıcı, 6 Haziran gece yarısı Kırıkkale'ye nakledildi. Kaçırma planları tutmayan Çakıcı'nın adamlarından Y.E.U. ve Ö.T. Bolu'da bir kişiyi silahla yaraladıktan sonra Ankara'ya geçti. Çakıcı'nın adamlarının Ankara'ya geçtiklerinin tespit edilmesi üzerine polis, takip başlattı. Çukurambar'daki kafede bir araya gelen D.A., A.G., Ö.T., Y.Ç. ve Y.E.U. gözaltına alındı. Güvenlik kameralarına da yansıyan operasyonda, şüphelilerin polisleri karşılarında görünce silahları çekmeye çalıştığı ancak silahlarını kullanmaya fırsat bulamadan etkisiz hale getirildikleri görüldü. Polis ekipleri, Çakıcı'nın diğer adamları E.K., G.B., A.Ç. ve V.K.'yi ise Çankaya'da kaldıkları otelde ve Kızılay'da araçla seyir halindeyken yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 8 ruhsatsız silah, 100'ün üzerinde fişek, 3 bin lira, Çakıcı'nın cezaevinden gönderdiği fotoğraflarla mektuplar ele geçirildi. Şüphelilerden Y.E.U.'nun cezaevinden yeni çıktığı, Ö.T. ve Y.Ç.’nin ise cinayet suçundan arandığı, diğer şüphelilerin de çok sayıda suç kaydının bulunduğu bildirdi. Ele geçirilen silahlar, kriminal incelemeye gönderildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.

Çakıcı'nın cezaevinde tutuklu bulunduğu dönemde başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasiye ölüm tehdidinde bulunduğu, mektup gönderdiği belirlendi. Çakıcı'nın yakalanan adamlarının Ankara'da siyasilere yönelik herhangi bir suikast planlayıp planlamadığı da araştırılıyor.

12 Haz 2017 - 15:09 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.