Aracı ailesinden Üniversite’ye büyük destek

.

İşadamı Vefa İbrahim Aracı, Şükrü Kemal Aracı, K. Zümran Aracı ve Ayşe Aracı’ nın anneleri merhum Semahat Aracı’ nın ismini taşıyacak olan ‘Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezinin’ temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katılacak.

Aracı ailesinin sahibi olduğu Koruma Klor Alkali San ve Tic. A.Ş ile Koruma Temizlik A.Ş, Kocaeli Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacak olan ‘Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’ Umuttepe Kampüsü Baki Komsuoğlu Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi‘nde cuma günü saat 16.00’ da yapılacak olan temel atma törenine çok sayıda davetli ve protokolün yoğun katılımı bekleniyor.

DESTEĞE İHTİYACI OLANLAR YAŞLILAR İÇİN

Semahat Aracı’ nın ismini taşıyacak olan merkez tıbbi desteğe ihtiyacı olan, evde bakılması mümkün olmayan yaşlıların bakımının sağlanacağı, Türkiye’de bir ilk olacak ve örnek teşkil edecek olan son derece modern koşullara sahip bu merkez, 6 katta toplam 12 bin metrekare alanda hizmet verecek. 180 yataklı,rehabilitasyon ve muayene,fizik tedavi ve rehabilitasyon havuzu, dinlenme, doktor-hemşire odaları, mekanik ve elektrik merkezleri, sosyal alanları (kafeterya, yemekhane, okuma-dinlenme odaları) bulunacak olan tesisin tamamı 15 milyon TL’ye mal olacak.

KLASİK ANLAYIŞTAN FARKLI

Klasik anlamdaki yaşlı bakım evi (huzur evi) anlayışından farklı planlanan bu merkez,Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek ve merkezin kurulma amacına uygun mefruşat, malzeme, teknik-idari personelin tahsis ve işletmesi Üniversite sorumluluğunda olacak.Merkezin inşaat sonrası verimli çalıştırılması için Belediye, Üniversite, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.Merkezin Danışma ve Yürütme Kurulunda ise  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektör Prof.Dr.Sezer Şener Komsuoğlu, İşadamları Vefa İbrahim Aracı ve Şükrü Kemal Aracı ile Kent Konseyi Başkanı Dr. İbrahim Kahraman yer alıyor.

04 Haz 2014 - 16:56 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.