Atık Getirme Merkezi Türkiye’ye örnek

Körfez Belediyesi tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi, Osmaneli Belediyesi yetkilileri tarafından incelendi.

İHA / Türkiye’nin ilk atık getirme merkezi olan Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi, Türkiye’ye rol model olmaya devam ediyor. Merkezi son olarak incelemek için Bilecik’e bağlı Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve beraberindeki heyet geldi. Heyete Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım ve Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya, tesis hakkında bilgiler aktardı.

Körfez’deki merkezde incelemelerde bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve çevre mühendisleri Sadri Yılmaz ve Betül Can, böyle bir projenin ülkede tüm belediyelere örnek olacağını belirterek, belediyelerinde de böyle bir tesisi kurmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler. Heyet, 2 bin 280 metrekarelik alanda oluşturulan merkezi gezerken, beğenilerini dile getirdi.

Merkez, Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları doğrultusunda çevre koruma politikalarını ve çalışmalarını ağırlık vererek sürdürüyor. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Körfez Belediyesi, örnek olacak projelere imza atıyor.

05 Şub 2018 - 15:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.