Bakan Işık, Bilim Merkezi'ni İnceledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın'ın da eşlik ettiği ziyarette Işık, Kocaeli'nin bilimin merkezi konumuna geleceğini söyledi. TÜBİTAK'ın da destek verdiği Bilim Merkezi'nin mekan içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

Eski Seka Kağıt Fabrikası'na ait binaların restorasyonu ile ortaya çıkan Bilim Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Işık, çalışmayı yürüten mühendislerden de bilgi aldı. Bilim Merkezi içerisindeki düzenekleri tek tek inceleyen Bakan Işık, Türkiye'nin yükselen değerinin bilim ve teknoloji olacağını vurguladı. Amaçlarının bilimi yaymak olduğunu söyleyen Bakan Işık, Kocaeli'nin de bu anlamda merkez üs olacağını kaydetti.

Bilim Merkezi'nde 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Bilim Merkezi'ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilim Merkezi, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak tasarlandı.

Bilim eğitim merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkanlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek.

Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak. Kocaeli bilim merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacak. Merkez, ulusal ve uluslar arası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak

09 Haz 2014 - 14:14 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.