Bakan Özhaseki Başkan Karaosmanoğlu Mardin'de

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerine kayyum atanmasının ardından burada ki belediyelere danışmanlık için görevlendirilen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çevre ve Şehircilik

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Başkan Danışması Ömer Polat ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’da eşlik etti.  Bakan Özhaseki ile birlikte Nusaybin-Kocaeli kardeşlik Parkı’nın temelini atan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin her karış toprağı hepimizindir. Nusaybin ve Mardin Anadolu’muzun yani medeniyetimizin beşiğidir. Burada ki kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. Hükümetimizle ve Bakanımızla burada ne yapabiliriz dedik, Mardin’e koşa koşa geldik” dedi.

SIKINTILAR GİDERİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte ilk olarak Mardin Valiliği’nde Mustafa Yaman’ın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti Mardin MKYK Üyesi Zeynep Alkış eşlik etti. Kent hakkında Vali Yaman’dan detaylı brifing alan Bakan Özhaseki ve Başkan Karaosmanoğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını da cevapladılar. Bölgede olmasını hiç istemedikleri birtakım olayların yaşandığını belirten Özhaseki, “Cenabı Hak, bir daha kötü gün göstermesin, kendi içimizde dostluğumuza zarar getirecek, kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize zarar verecek kötü günler göstermesin. Ama bu olay yaşandıktan sonra da yapılması icap eden devletin burada yaraları sarmasıdır, mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve sıkıntıda olan vatandaşların sıkıntılarını gidermesidir” dedi.

‘KOCAELİ GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK İÇİN GELDİ’

Mardin’in Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çatışma yaşanan bütün bölgelerde en geç 1 seneye kadar evi yıkılmış herkesin evini yapabilecek ve ev verebilecek durumdayız ve Nusaybin ilçesine bakanlık ekibiyle birlikte geldiklerine dikkat çeken Özhaseki, “Mardin milletvekillerimiz bizlere eşlik ettiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir gönül köprüsü kurmak amacıyla Nusaybin’e geldi. Kendileri Nusaybin’de dört tane park yapacaklar. Bugün burada muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerinin ileri gelenleriyle, kanaat önderleriyle bir araya geldik. Bizim Nusaybin için düşündüklerimizi kendileriyle paylaştık. Dışarıdaki birçok bölgede biz hasarları giderebilmek, insanların yaralarını tamir edebilmek, onların acılarını hafifletebilmek için işe başladık” dedi.

‘DERT HEPİMİZİN, GÜZEL GÜNLERE BERABER ULAŞACAĞIZ’

Mardin Valisi Mustafa Yaman’da kanaat önderleriyle yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi ekibi kentimizde çalışmalarını sürdürüyor. Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğluda Nusaybinlilere yaptığı hitapta, “Ekibimiz çok kısa bir sürede Nusaybin de parkın temelini attı. Mardin Bölgesinde bu şekilde 4 tane daha büyük çaplı parkın temelini atacağız. Bunları yapabilecek gücümüz var ve hiçbir şeyi esirgemeden yapacağız. Başka hangi görev verilirse aynı şeyleri Diyarbakır’da ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de yapacağız. Hep beraber ülkemizi normale döndüreceğiz. İnsanımızın mutluluğu, huzuru ve güveni hepimizi yakından ilgilendiriyor. Dert hepimizindir. İnşallah hep birlikte daha güzel günlere beraber ulaşacağız” dedi.   

NUSAYBİN-KOCAELİ KARDEŞLİK PARKININ TEMELİ ATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen Nusaybin-Kocaeli Kardeşlik Parkı’nın temeli de törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Bugün sizle birlikte dertleşmeye, dertlerimize çare bulmak için Bakanımızla, Valimizle ve milletvekillerimizle birlikte sizin yanınızdayız. Hizmette sınır yok. Mardin’e ve Nusaybin’e yardım etme, problemleri beraber çözme anlamında bizlere görev verildi. Bizde bunu seve seve yaparken, tüm ekibimizle birlikte sizin yanınızdayız. Bu bölgede ki insanımızın huzuru ve mutluluğu, bizim mutluluğumuz ve huzurumuz olacaktır.” Temel atma töreninde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Bakan Özhaseki’ye de bilgi verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ AÇILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağında evleri yıkılan vatandaşların başvurabileceği Nusaybin Kentsel Dönüşüm irtibat ofisini açılışını da yaptılar. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışına AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası ofisi gezen Bakan Özhaseki açılışa toplanan ve evleri yıkılan vatandaşlara yeni yapılacak evler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Nusaybin caddelerinde ki esnafı da ziyaret eden Bakan Özhaseki ve Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlarda gelen soruları da içtenlikle cevapladılar. AK Parti Nusaybin ilçe binasını da ziyaret eden Bakan Özhaseki ve Başkan Karaosmanoğlu, Nusaybin’de gerçekleştirdikleri cesaret dolu siyasi çalışmalar için parti teşkilat üyelerine teşekkür ettiler.

07 Ara 2016 - 15:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.