Bakan Özlü: Zeytin sahaları yatırıma açılmayacak

Özlü,"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile istişare edeceğiz ve ortak bir karar vereceğiz. İlla böyle olsun diye ısrarcı olmayacağım. Çünkü spekülasyona doğru gidiyor. Çıkarabiliriz o maddeyi, sorun değil" dedi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında toplandı. Komisyon, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını, tali komisyon olarak görüştü. Toplantıda söz alan milletvekilleri tasarıya ilişkin görüşlerini dile getirirken, muhalefet milletvekilleri, tasarının; "kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca izin verilmesi" maddesine yoğun eleştiri getirdi. Milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Bakan Özlü, yüksek katma değerli ürünlerin yüksek teknolojili ürünler olduğunu belirterek, "Bu nedenle yüksek teknoloji üretmek durumundayız. Bunu nasıl yaparsınız, ya teknolojiyi transfer edersiniz ya da siz yaparsınız ama transferi de bir yere kadar yaparsınız. Biz teknoloji üretmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Tasarıyı hazırlarken sanayicilerle görüştüklerini, onların taleplerini aldıklarını aktaran Özlü, ilgili bakanlıklarla da görüştükten sonra tasarıyı Meclis'e sevk ettiklerini bildirdi. Faruk Özlü, "öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 75'e çıkarılması" ile ilgili eleştirilere yanıt verirken, "Yaş artırımı, sadece öncelikli alanlarda, yıllık süre uzatımı ile olacak. Sadece belli ve ihtiyaç olan alanlarda olacak, otomatik uzatma olmayacak." dedi.

25 May 2017 - 17:14 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.