Bakkallar Odası darbe girişimini kınadı

Kocaeli Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük ile Derince Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Osman Koçyiğit düzenledikleri basın toplantısında, ”Toplu...

Kocaeli Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük ile Derince Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Osman Koçyiğit düzenledikleri basın toplantısında, ”Toplumun değerlerini, halkın seçme ve seçilme haklarını tanımayan bu darbe anlayışını kınıyoruz” dedi.

Oda binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşma yapan Oda Başkanı Kütük ve Koçyiğit, “Öncelikle; 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan, vatanımıza darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet; kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Allah sevenlerine ve silah arkadaşlarına sabır ihsan eylesin. Bu olay karşısında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Milli İradeye sahip çıkıp, sokaklarımızı boş bırakmayarak Türk milletinin yüceliğini bir kez daha kanıtlamış olduk. Bizlerde Bakkallarımızı temsilen milli iradenin arkasında olduğumuzu belirtiyor, bu girişime destek verenleri kınıyoruz” dedi.

‘GELECEĞİMİZİN TEMİNATI’

Sözlerine devam eden Kütük ve Koçyiğit, “Bu darbe girişimi ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, demokrasinin bu ülkenin temel taşı olduğu, bu düzeni hiç bir iç ve dış kuvvetin asla yıkamayacağını bir kez daha kanıtlanmış oldu. Ülkemizde ve şehrimizde her sokakta güvenerek anahtarınızı bırakabileceğiniz bakkal esnaf arkadaşlarımız var. Bizler ahilik gelenek ve kültüründen gelerek, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer aldık. Kocaeli Bakkallar Esnaf Odası ve Derince Bakkallar Esnaf Odası kararlılıkla bu mücadelede demokrasi zaferinin yanında yer almaya devam edeceğiz. Ülkesine devletine ve milletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları bugün olduğu gibi; geleceğimize de en büyük teminattır” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİ VARSA HEPİMİZ VARIZ’

Ordu içinde örgütlenmiş terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılarak, adalet önünde hesap vermesini beklediklerini vurgulayan Kütük ve Koçyiğit, “Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Son olarak bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın” diyerek sözlerini tamamladı. n Diren ÇELİK

22 Tem 2016 - 12:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.