Bayram, Kongre Merkezini inceledi

Genel Sekreter İlhan Bayram SekaPark’taki eski fabrika alanında projelendirilen kongre merkezinin yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram inşaatı devam etmekte olan modern kongre merkezindeki çalışmaları inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı tam donanımlı kongre merkezi SekaPark’taki eski fabrika alanında bulunuyor. Yapım çalışmaları devam eden alandaki fabrika yapısı, proje kapsamında yeniden düzenlenerek kongre merkezi haline getirilecek. Fabrika yapılarının da kullanılacağı projede saha betonları kırımı, saç sökümü ve duvar yıkımları devam ediyor.

‘MODERN BİR KOGRE MERKEZİ’

SekaPark’taki eski fabrika alanında projelendirilen kongre merkezinin yapım çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “kente tam donanımlı bir kongre merkezi kazandırıyoruz. SekaPark’taki eski fabrika alanında projelendirdiğimiz kongre merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. Alandaki fabrika yapısını proje kapsamında yeniden düzenlenerek modern bir kongre merkezi haline getireceğiz. Burada bulunan mevcut fabrika yapılarının bazılarını da kullanacağız. Projede saha betonları kırımı, saçların sökümü ve blok duvarların yıkımı işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘TAM DONANIMLI OLACAK’

“Modern kongre merkezi inşaat çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Bayram, kongre merkezi hakkında bilgi verdi: “Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan oluşacak. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare toplam alanı bulacak.”

‘HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ’

“Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.”

‘SEKAPARK BİR BÜTÜN OLACAK’

“Mannesman fabrikasının kamusal bir kültür alanına dönüşmesi projesiyle Sekapark bir bütün haline gelecek ve daha büyük bir kamusal alan elde edilecek. Bugün büyük ölçüde açık alan faaliyetleri barındıran kıyı bandına yeni kongre merkeziyle Sekapark’ın eksik parçası da eklenmiş olarak zengin bir cazibe merkezi ortaya çıkacak. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri de yer alacak.”

22 Oca 2018 - 12:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.