BBP’ den takipsizlik kararına siyah çelenk

BBP Kocaeli İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yargılanan 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararına tepki göstererek Kocaeli Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı

25 Mart 2009 yılında, içerisinde dönemin Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı (BBP) Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin daha bulunduğu helikopter Kayseri’nin Keş Dağları’na düşmüş, meydana gelen kazadan sağ kurtulan olmamıştı. Yaşanan kazanın ardından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, 132 şüphelinin ifadeleri alınmıştı. Uzun yıllar süren davada ise geçtiğimiz günlerde sona gelinmiş, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı 6 kişinin yaşamını yitirdiği dava hakkında takipsizlik kararı vermişti. BBP Kocaeli İl Teşkilatı’ da konuyla ilgili dün Kocaeli Adliyesi önüne gelerek, kararı protesto ederek Adliye girişine siyah çelenk bıraktı.

SİYAH ÇELENK

Saat 11.00’da gerçekleşen basın açıklamasına; BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız, BBP Kocaeli eski İl Başkanı Serhat Duyar, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, ilçe başkanları ile birçok parti mensubu katılım gösterdi. Grup, il başkanı Nihat Yıldız’ın açıklamalarının ardından Kocaeli Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak verilen takipsizlik kararını protesto etti.

HAZİN FIRSATÇILIK

BBP olarak acılarının ikiye katlandığını dile getiren başlayan BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız, “ Dün itibariyle, dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen şehitlerimizin aileleri ve camiamızla yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir. Ne hazin bir fırsatçılıktır ki, ne kadar manidardır ki bu takipsizlik kararı elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışarı bırakılmaya çalışıldığı bir günde onca hengamenin yaşandığı bir zaman dilimi

içerisinde kamuoyuyla paylaşıldı” ifadelerini kullandı.

İHMAL VE KASIT

Kamuoyunun da hayret ve kuşkuyla takip ettiği bu süreç içerisindeki kusur, ihmal ve kasıtlar peş peşe ortaya çıkarılmaya başlandı. Helikopterin ne şekilde kırıma uğradığı, sonrasında oluşturulan bilgi kirlilikleri, müthiş teknolojik imkanlara rağmen enkaza ulaşılamaması rezil bir şekilde yürütülen arama kurtarma safhasının aslında örgütlü bir aramama ve kurtarmama süreci olduğunu, ulaşılamayan olay yerine aslında olayın hemen akabinde ulaşıldığı gibi nice gerçek; istihbari, inzibati, teknik bilgiler ışığında yüzlerce bilgi ve delille birlikte dava dosyasına girdi” dedi.

SAVCIYA SORU

Yıldız sözlerinin sonunda ise şu ifadelere yer verdi, “ Dosyaya takipsizlik kararı veren savcı beye soruyorum. Kovuşturmaya gerek olmadığına dair kararın sonuç bölümünde (67’inci sayfa) “ Hava aracına” Çağlayancerit kalkışında uçuş planı dışında son anda binen yolcu, hava aracı kalkış ağırlığını etkilemesi ve uçuş dökümanına göre limit dışı olmasına sebep olması, doğru ise biz bu iddianameyi kabul edeceğiz. Yalnış ise, kendisi iddianamesini geri çekecek mi? Bu kesinlikle doğru değildir. Olmayan bir gerekçeyi hangi saikle buraya yazmıştır. Yada yazılmışı mı imzalamıştır? Tavsiyem; bayramda memleketine gittiğinde yada Kahramanmaraş sokaklarında gezsin. Taksiciye, dolmuşçuya, esnafa, tarlada çalışan çiftçiye sorsun desin ki, ben Muhsin Yazcıoğlu davasının takipsizlik kararı veren savcıyım. Bakalım ne cevap alacak? n Diren ÇELİK

01 Tem 2016 - 13:36 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.