BBP ile MHP ittifak yolunda

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim ittifakı konusunda MHP'ye göz kırpma anlamı taşıyan ifadelerde bulunarak, "Aynı kökten gelen iki partiyiz

Seçim öncesi yapılan yakıştırmaları doğal karşılıyorum. Ancak bugüne kadar bu konuda oturup konuşmuşluğumuz yok" dedi.

Destici, seçimde yüzde 10 barajını aşamayacağını belirttiği HDP'nin ise seçimin ardından Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali başvurusunda bulunarak Meclis'te grup kurmayı amaçladığını ileri sürdü. Destici'nin iddia ettiği seçim sonrası senaryosuna göre; yeterli oyu alan ancak baraj nedeniyle seçilemeyen adaylara yüksek mahkeme yoluyla milletvekili olma yolu açılabilecek ve HDP'de bu yolla Meclis'te grup kurabilecek.

MHP'YE GÖZ KIRPTI

Destici; "Seçimde MHP ile ittifak yapaacğınız değerlendirmeleri yapılıyor?" sorusu üzerine, "MHP ile aynı kökten geliyoruz. Bu kamuoyunun yakıştırmasıdır, belki tabanların arzusudur. Seçim öncesi bu yakıştırmaları doğal karşılıyorum. Ancak görüşmemiz, oturup konuşmuşluğumuz olmadı" dedi. Destici, Saadet Partisi ile de bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

10 Oca 2015 - 16:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.