Belsa'da AVM havası

CHP’nin iktidarlığı döneminde hizmete giren ve bugüne kadar Belsa İş Merkezi olarak hizmet veren Belsa Plaza, 15 günlük panayır hareketliliğine girdi.

10 gün sürecek olan panayır, artık her yılın Mart ve Eylül aylarından kutlanacak

1994 yılından bu yana hizmet veren Belsa Plaza’daartık her yıl 10 gün sürecek olan panayırla AVM havası yaşatılacak. Balsa Plaza yönetiminin son kongrede aldığı kararla Belsa Plaza’ya hareketlilik kazandırılması adına bugün başlayan alışveriş panayırı 15 Mart Pazar günü sona erecek. Panayır, Mart ve Eylül aylarında yılda iki kez kutlanacak. Panayıra İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, Başkan Yardımcıları İbrahim Elgin, İbrahim Bulut,KOTO Başkanı Murat Özdağ ve Belsa Plaza esnafı ile vatandaşlar katıldı.

YÜZDE 80’E AVRAN İNDİRİMLER

Yapılan kongrede yılda iki defa olmak üzere Mart ve Eylül aylarında kutlanması kararlaştırılan panayır bugün başlarken 15’inde bitecek. Belsa Plaza’da bulunan toplam 200 iş yerinin destek verdiği panayırda alışveriş mağazaları, yüzde 80’lere varan indirimler uygulayacak. Panayırla vatandaşların ayağının mağazalara alışması sağlanacak. Öte yandan çocuklar için de oyun eğlence alanları, yüz boyama, palyaço ile eğlenme gibi etkinlikler de düzenlendi.

‘İYİ BİR MODEL OLACAK’

Açılış öncesi Büyükşehir Belediyesi’ne ait bando takımı enfes bir konser verirken vatandaşlar panayıra katılarak ilgi gösterdi. Eylül ayında yapılacak panayırda çeşitli hediyelerin verileceği çekilişler de düzenlenecek.Belsa Plaza Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bulut, yaptığı konuşmada “Bu tür etkinliklerimiz devamedecek. Bu süreçte her zaman yanımızda olan İzmit Bel teşekkür ediyoruz” dedi. Ardından söz alan KOTO Başkanı Murat Özdağ, esnaf ve tüccarın yanında olduğunu biliyoruz. İnşallah önce halkımızın sahip çıkmasıyla bunun güzel bir model olacağını diliyorum. İnşallah esnafımıza hayırlar getirir. Vatandaşlarımız da en iyi en ucuz alışverişini buradan yapacaktır” diye konuştu.

ULUS PAZARINA SERT YANIT

Ardından söz alan İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, “Hem ailelerin çocuklarıyla gelip oyalanabileceği bir yer olsun hem de esnafımızı ve vatandaşımız alışverişi sonucunda memnun kalsın istedik. Kasaplarımız, mahalle bakkallarımız, terzilerimiz unutulmaya yüz tuttu. Bizler bu olumsuzlukları azaltmaya çalışıyoruz. Bunu hep birlikte yürütmemiz lazım”dedi. Ulus pazarı ile ilgili konuşan Doğan, “Biz beledi ilave gelir getirmesine rağmen bunu istemedik. İstanbul’dan oradan buradan pazar kurmaya geliyorlardı bizim esnafımıza bize yeter. O yüzden İzmit sınırlarında böyle bir pazarın kurulmasına izin vermedik vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇARŞIYA ÜCRETSİZ SERVİS GELİYOR

Kentle ilgili vatandaşlara birkaç sürpriz de veren Doğan, “Büyükşehir Belediye binasının yanında bulunan açık otoparktan şehir merkezine ücretsiz servis düzenleyeceğiz. Altyapı çalışmalarını bitirdik. Köprüden geçişle ilgili teknik detay iznini çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.Şehrimizdeki mevcut müşterileri korurken şehir dışından da misafir getirmeye çalışıyoruz. 3 yerde turizm ofisi kuracağız. Şehir haritalarımıza şuanda basılıyor. İstanbul turizm firmalarıyla şehrimize bir tur düzenlemeleri için çalışıyoruz” dedi.

05 Mar 2015 - 13:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.