‘Bilişim Vadisi, dijital dünyanın kalbi olacak’

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bilişim Vadisi, dijital dünyanın kalbi ve başkenti olacak" dedi

Gebze'de kurulum çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi'ne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve GTÜ işbirliğiyle başlatılan "Nitelikli Bilişim Elemanı Yetiştirme Programı" kapsamında eğitimler devam ediyor.

‘BÜYÜK ÇABA SARFEDİYORUZ’

GTÜ Konferans Salonu'nda eğitim alan bilişim uzmanı adaylarıyla bir araya gelen Rektör Görgün, gerçekleştirdikleri programla bilişim alt yapısı olmayan gençlere yeni bir donanım kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Bu programdan yararlananların Türkiye'nin daha fazla yüksek katma değerli ihracat yapması konusunda sorumluluk alacaklarına inandığını dile getiren Görgün, bu kapsamda düzenledikleri programın bir başarı hikâyesine dönüşmesi için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

‘DİJİTAL DÜNYANIN KALBİ VE BAŞKENTİ OLACAK’

Görgün, bilişim alanındaki dünya devlerinin yer alacağı vadide dünyanın her yerine hizmet verileceğini belirterek, "Gebze'de yükselen Bilişim Vadisi, dijital dünyanın kalbi ve başkenti olacak. Bunun için de gerekli ve yeterli donanım hem Gebze Teknik Üniversitesi'nde hem de bölgemizde kurulan Bilişim Vadisi'nde var olacak." diye konuştu.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Bilişim Vadisi faaliyete geçtiğinde 100 bin kişiye istihdam sağlayacağına dikkat çeken Görgün, "Bu oluşumda insan kaynağının rolü çok önemli olacaktır. Yenilikçi fikirler bu sürece çok önemli katkılar sağlayacak." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Görgün, eğitim programını başarıyla tamamlayanların Bilişim Vadisi'nde ve teknoparklarda istihdam edilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, bu konuda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de kendilerine destek vereceğini sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Görgün, katılımcıların sorularını cevapladı.

25 Ağu 2016 - 12:24 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.