Bugün son gün!

ÖSYM, LYS'ler için başvuruların bugün sona ereceği ve başvuru süresinin uzatılmayacağı uyarısında bulundu.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvuruların 21 Nisan sona ereceği ve başvuru süresinin uzatılmayacağı bildirildi. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, üniversite adaylarının gireceği LYS için başvurular, internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sistemi “ais.osym.gov.tr” veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilecek.

Başvuru işlemleri, 21 Nisan’da, başvuru merkezlerinde mesai saati bitiminde; internette ise saat 23.59′da sona erecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Adaylar, hesaplanmasını istedikleri puana uygun olarak istedikleri LYS’lere girebilecek. Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek ve, tablolarda yapılabilecek değişiklikler, ek puanla yerleştirme yapılan programlar, gelecek yıllarda söz konusu olabilecek yatay ve dikey geçişler gibi durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için adayların, LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5′e girmeleri yararlarına olacak.

Adayların, hangi LYS’lere gireceklerine karar verdikten sonra, süresi içinde başvurmaları, işlemini internetten bireysel olarak yapacak adayların da “Başvuru işlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” uyarısını mutlaka görmeleri ve çıktı almaları gerekiyor. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak. Merkezler, başvuruları resmi iş günlerinde ve mesai saatleri içinde alacak. Adayların, başvuru merkezlerine şahsen gitmeleri ve nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportları ile doldurulmuş aday başvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Merkez aracılığıyla başvuracak adaylar, bilgilerinin doğruluğunu görevli tarafından kendilerine verilen çıktıdan kontrol ettikten sonra çıktıdaki onay kodunu görevliye bildirecek. Görevli tarafından, onay kodu sisteme girildikten sonra başvuru işlemi yapılacak. Onay kodu girilmeyen başvurularda, sınav ücreti yatırılamayacağı için başvuru geçersiz ve sorumluluk adaya ait olacak. Adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek, başvuru işlemlerini tamamlayacak.

Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak ve bu adayların bina ve salon atamaları yapılmayacak Bu adaylar için giriş belgesi düzenlenmeyecek. LYS başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırarak başvurusunu tamamlamayan adayların, sınavlara girmeleri mümkün olmayacak. Sınav ücreti ödeme işlemleri, 22 Nisan’da, bankadan ödeme yapacak adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için saat 23.59′da sona erecek. Ücretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adayların, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasındaki aday işlemleri sisteminden, başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek özenle koruması gerekiyor.

20 Nis 2015 - 13:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.