Ceyhan’dan kongre değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan 3. Olağanüstü Büyük Kongre sonrasıaçıklamayaparak, “Cumhurbaşkanımız Pazar günü yaptığı konuşmada,il kongrelerinin yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongre sonrasında basın mensuplarıyla il binasında bir araya geldi. Ceyhan, “Diğer il başkanları sırrımızı sorduğunda söylediğim, gençlerin reise sevdası ve bizim gençlerle muhabbetimizin tribüne yansımasıdır dedim. Cumhurbaşkanımızın Kocaeli’ye maşallah demesi bütün yorgunluğumuzu silip süpürdü’’ dedi.

‘VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’

Ceyhan, “Biz AK Parti olarak maçımızı Pazar günü yaptık. Coşkuyla idrak ettik. Kocaeli olarak kurucu başkanımızı ve genel başkanımız cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan aynı ortamda bulunmaktan memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. İnşallah Cumhurbaşkanımız ile AK Parti kaldığı yerden hızlı ve gayretli bir şekilde önümüzde 2023 hedefine 2053 hedefine var gücümüzle çalışacağız. Bu fotoğrafın asıl sahibi “Evet” veren vatandaşlarımızdır. Sonuçta bugün olan şey Cumhurbaşkanımızın AK Parti genel başkanı vasfıyla birlikte memlekete hizmet aşkıyla çalışmaya devam etmesidir’’ ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM’

Ceyhan, “Kocaeli’den 69 otobüsle katıldık. 43 otobüs gençlik kolları, 13 kadın kolları, 13 otobüste vatandaşlarımız için kaldırdık. Kendi araçlarıyla gelenlerle birlikte yaklaşık 5bin teşkilat mensubuyla beraber katıldık. Kimisi dışarıda kaldı kimisi içeri girebildi ancak mesele o tarihi ana ortaklık etmek şahitlik etmekti. Kongreden çıkanlara sorsaydınız kongreden geriye aklınızda kalan 2 şey nedir diye. Akla gelen kurucu liderimizin konuşması daha sonra ise Kocaeli gençliğinin tribünlerde ki coşkusu heyecanı ve tüm kongrenin ambiansını sağlayan afişlerle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakana vermiş oldukları coşkuydu. Gençlerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

‘BÜTÜN YORGUNLUĞUMUZU SİLİP SÜPÜRDÜ’

Ceyhan, ‘’81 şehir var. Bizden nüfus ve konum olarak ileride olan birçok şehir var. Fakat salonda Kocaeli tek başına hem yerleşim hem de organizasyon olarak gençliğimiz göğsümüzü kabarttı. Başta gençlik kolları başkanımız olmak üzere tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Diğer il başkanları sırrımızı sorduğunda söylediğim, gençlerin reise sevdası ve bizim gençlerle muhabbetimizin tribüne yansımasıdır dedim. Cumhurbaşkanımızın Kocaeli’ye maşallah demesi bütün yorgunluğumuzu silip süpürdü’’ şeklinde konuştu.

‘KALBİNDE MÜSTESNA BİR YERDEYİZ’

“Merkez Karar Yürütme Kurulu’na (MKYK) bir milletvekilimiz girdi” diyen Ceyhan, “ Süreç gösteriyor ki artık Kocaeli bakanıyla, MKYK üyesi Zeki Aygün’le Cumhurbaşkanımızın kalbinde müstesna bir yerde. İsimler bizim için önemli değil. Kocaeli’den temsilen Zeki Aygün teşkilatlardaki emeğiyle göğsümüzü kabartmıştır. Kendi vazifesi hayırlı uğurlu olsun. Çatıdaki görselimizde değiştiriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘17 HAZİRAN’DA İFTAR’

Ceyhan, “Ramazan ayına giriyoruz. Teşkilatlar olarak ramazanın ruhuna uygun olarak şatafattan uzak bir şekilde geçireceğiz. Teşkilatımızı gönül sofralarına misafir olacak. Bu tip programlar başlayacak. Ben de en az 1 kere her ilçede gönül sofrasına katılım göstereceğiz. Bu programların dolu dolu olmasını sağlayacağız. Var gücümüzle çalışacağız. STK iftarlarımızın üçüncüsünü 9 Haziran’da Uluslararası Fuar Merkezi’nde icra edeceğiz. Kentimizde aktif faaliyet gösteren STK’ya ulaşacağız. Herkesi temsil bağlamında davet edeceğiz. Ramazanın siyasetle anılmasından çok birlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Antikkapı’da her yıl yaptığımız iftar programını 17 Haziran’da yapacağız’’ dedi.

‘KONGRELER YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK’

Ceyhan, “MHP’de kongre oldu. O günde bizim kongremiz vardı. Kendisini arayıp tebrik ettik. Aydın Ünlü’yü mazbatasını aldıktan sonra ziyarette de bulanacağız” dedi. Kongre takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “MKYK oluşturuldu. MYK oluşturulacak. Ardından takvim belirlenecek. Cumhurbaşkanımızın Pazar günü yaptığı konuşmada, yılsonuna kadar il kongreleri seviyesinde kongreleri bitirme yönünde bir konuşması oldu. 2018’de yenilenmesini tamamlamış bir teşkilat yapılanması olacaktır” dedi.

RUHU BOZMAMAK LAZIM

İl başkanlığı döneminin kolay geçmediğini ifade eden Ceyhan, “2 buçuk yıl kolay geçmedi. Şu ana kadar 30’a yakın il başkanı değişti AK Parti’de. Ama bunu siz bilmezsiniz. Bunun istişareleri Ramazan’dan sonra yapılır. Kocaeli’deki başarının temeli teşkilatların çalışmasıdır. Kocaeli’nin böyle bir ruhu var. Bu ruhu bozmamak lazım” değerlendirmesinde bulundu. Ahmet YEŞİLMEN

23 May 2017 - 16:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.