CHP’de seçim güvenliği konuşuldu

CHP İl Yönetimi ile CHP’li avukatlar, dün Otel Altınnal’da düzenlenen toplantıda seçim güvenliğini tartıştı

CHP İl Yönetimi dün Otel Altınnal’da düzenlenen toplantıda CHP’li avukatlarla bir araya gelerek 7 Haziran seçimlerinde sandıklarda alınacak güvenlik tedbirlerini masaya yatırdı. Toplantıya CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, CHP İl Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Cumhur Arıkan, il kurul üyeleri avukat Arzu Türkkal Enç ve Pınar Arslan, Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Erdem Topçuoğlu, eski Baro Başkanı Fahri Örengül, Tacettin Değer, Cengiz Sarıbay ile partili avukatlar katıldı. Toplantıda seçim güvenliği konusunda, sandık kurulu üyelerine bilgiler verilerek, fikir alışverişinde bulunuldu.

YAPILACAKLAR KONUŞULDU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, seçimin adil bir şekilde geçmesi gerektiğini ve partideki sandık görevlilerinin de bu anlamda bilgilendirileceğini söyledi. Toplantının ilerleyen bölümlerinde, kilit noktada olan ilçelerde yapılması gerekenler ve oy kullanma işlemleri sırasında karşılaşılabilecek sorunlar karşısında neler yapılması gerektiği ele alındı. Partili avukatların önerilerini dinleyen yöneticiler, önerileri tek tek not aldı.

GÖREVLİLERE EĞİTİM VERİLECEK

Ardından söz alarak genel bir değerlendirme yapan CHP İl Hukuk Komisyonu Başkanı Cumhur Arıkan, “Adaylarımızın Baro ziyaretinden çok memnun olduk. Hukuk komisyonu başkanı olarak katılımınızın artarak devam etmesini diliyorum. CHP'li olmak politika yapmayı değil doğru yapmayı gerektirir. Burada teknik bir takım bilgiler vermek yerine, seçim deneyimi olan meslektaşlarımın tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını da diliyorum. İki türlü örgütlenme içinde olmalıyız. Merkezde bir veya iki meslektaşımız görev almalı. Bizim yapacağımız da sandık görevlilerini yönlendirici mesajlar ile bu görevi yapmak olmalıdır” dedi. Toplantıya katılan partili avukatların daha sonra sandık kurulunda görevli olanlara eğitim vereceği de belirtildi.

08 May 2015 - 12:51 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.