CHP'li Gençler iftarda buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Örgütü, ilçe binası sokağında düzenlediği programla, eskilerle yenileri iftar sofrasında buluşturdu

CHP İl Gençlik Kolları, dün ilçe binası sokağında iftar programı düzenledi. Gerçekleşen iftar etkinliğinde geçmişten bugüne, ilimizde gençlik örgütüne emek verenler birlikte oruç açarken, tanışıp kaynaşma fırsatı da buldular. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç öncülüğünde düzenlenen programa gençlerin yanında CHP örgütlerinin her kademesinden katılım yoğun oldu.

İftar programına CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım, birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve partililer katılım gösterdi. İl

Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, bugünlerde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna, ramazan ayında olması gerekenin hep birlikte oturup sofraları bölüşmek, yemeği ekmeği paylaşmak olduğuna dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara yaptığı konuşmada AKP hükümetini sert sözlerle eleştirmekten kaçınmazken, ”Terör denince artık akla gelen ilk isim AKP iktidarı” dedi.

MÜCADELEYE ÇAĞRI

CHP Gençlik Kollar Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara etkinliğe katılanların oruçlarını açmasının ardından yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, ”Dün İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu etkinliği iptal etmek konusunda Murat başkanla konuştuk ama her ne olursa olsun yapma kararı aldık. Bu gibi etkinliklere eskisinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü bugünlerde kardeşliğe, birlik ve beraberliğe, omuz omuza mücadeleye, omuz omuza sahalarda alanlarda eskisinden daha aktif olmaya daha çok ihtiyacımız var. Bu yüzden bu etkinliği düzenlemekte emeği geçen bütün arkadaşlara ve tüm Kocaeli Gençlik Örgütüne ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'TEK UMUT CHP'

Çaykara konuşmasının devamında iktidar partisini sert sözlerle eleştirirken, ”Biliyorsunuz ki terör olayları ülkemizde tırmanmış durumda. Terör denince artık akla gelen ilk isim AKP iktidarı oluyor. Ben iftar sofrasında siyaset yapmayı pek sevmem ama burada bunları söylemek zorunda kaldım. Terör artık AKP’nin kurtarıcısı olmuş durumda. Ne zaman AKP’nin başı sıkışsa, ne zaman AKP’nin ayağı taşa değse kirli çamaşırları ortaya dökülse terör örgütleri bir anda devreye giriyor ve ülkedeki gündemi alt üst ediyor. Buna tek çare CHP örgütleri, CHP Gençlik örgütleridir. Bu bağlamda hepinizi dayanışmaya, hepinizi alanlara omuz omuza mücadeleye davet ediyorum” dedi.

'ZOR BİR GÜN'

İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ”Aslında bugün zor bir gün. Dün yaşadığımız terör saldırıları, daha doğrusu yıllardır yaşadığımız terör saldırıları, ramazan ayında bunların yapılması, bana çocukluğumda savaşlar varken bile ramazanda silahların sustuğu bombaların sustuğu günleri hatırlattı. Dün yaşadığımız ondan önceki günlerde yaşadığımız terör saldırılarında bir de bugünümüzü gördüm. O kadar çok şey değişmiş ki

dünyada, dünya o kadar çok kirlenmiş ki, ramazanda bile kendine Müslüman adı veren terör örgütleri bomba patlatıp insanların canına kıyabiliyorlar. Soruyorum düşünüyorum. Bu dünya bu hale nasıl geldi diye. Dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden dili, dini, ırkı ne olursa olsun, bütün dünya insanlarına baş sağlığı diliyorum."

SİRMEN’E SELAM YOLLADI

"Ayrıca yerelimizde de çok büyük sıkıntılar ve problemler yaşıyoruz. Kente mal olmuş, sadece CHP’ye değil bütün Kocaeli’ye mal olmuş, emeğin başkentinde bu kente en çok emek vermiş kişi, şu anda Kandıra cezaevinde tutsak. Sefa Sirmen emeğin başkentinde, bu kente emek veren adam dediğimizde sayacağımız ilk kişi Sefa Sirmen. Ona da buradan çok selam söylüyorum. Özgür günlerde onunla da birlikte burada iftar yapmayı Allah bize nasip etsin diyorum." n Bilal ÇIĞRIM

30 Haz 2016 - 14:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.