CHP'liler birlik gecesinde buluştu

CHP Derince İlçe Örgütü tarafından geçtiğimiz akşam ‘Birlik ve Dayanışma Yemeği’ düzenlendi. CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya’nın da konuk olduğu geceye partililer yoğun ilgi gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince ilçe örgütü tarafından düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Yemeği' dün Derince'de bulunan Venüs İş Merkezi içerisindeki Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda CHP Parti Meclis üyesi Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kentimizde yaşayan kardeşi Ali Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İlçe Başkanları, il ve ilçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, CHP İlçe Meclis üyeleri, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili hazır bulundu.

'GERÇEK YÜZLERİNİ GÖSTERİYORLAR'

Gerçekleşen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, "Konuşmamda çok detaya girmek istemiyorum. Çünkü detaya girdiğimizde ister istemez sorunlar yaşıyoruz. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. İnsanlıktan nasibini almamış biri Genel Başkanımıza ve CHP'ye yönelik saldırılarda bulunmuştur. Bu saldırı bu ülkedeki kadınlara, gençlere yapılan bir saldırıdır. Bu anlamda bu saldırıyı kınıyorum. Aslında bunlar gerçek yüzlerini gösteriyorlar.Çünkü onlar siyaseti ayrımcılık üzerinden yapıyorlar. Bizler hırsızlıktan ve diktatörlükten yana değiliz, bizler barıştan yanayız. Bizler bu ülkede insan haklarından yanayız. Bizler Berkin Elvanlarız. Bizler Nazımlarız. Bizler CHP'yiz" dedi.

'İKTİDAR OLMAMIZ LAZIM'

Konuşmasına devam eden Değer,"2019 seçimlerine şimdiden çalışmamamız gerekiyor. Derince bir Türkiye mozağidir. Bana sorulduğunda cevabım 'Ben Türkiye'yim.' Bizim genel ve yerel seçimlerine yönelik çok sayıda çalışmamız var. Bu anlamda sandık-çevre sorumluları oluşturuyoruz, geçmiş dönemdede bunu yapmaya çalıştık. Ancak genel merkezden koordine edilmediği için bu konuda eksiklerimiz oldu. Şimdi ise Genel Merkez tarafından bunun düzenlenmesi konusunda çalışmalar var. Derince olarak bizler bu konuda çalışmalarımıza şimdiden başladık. Bizler genel de ve yerelde iktidar olmamız lazım. Derince de kıl payı ilie seçimi kaybettik.Futbol terimin de buna direkten dönme denir. Ancak önümüzdeki seçimde iktidar olacağız. Buna eminim" diye konuştu.

'ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM'

Değer'in ardından konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Bizim 2019'da yada olası bir erken seçimde yerel de ve genel de iktidar olmamız lazım. Ama bu laf ile olmaz. Gün 24 saat ise biz 25 saat çalışacağız. Bütün arkadaşlarımız bulundukları yerlerdeki spor derneklerini boş bırakmasınlar. Sosyal demokratların kaynağı sendikalar olmakla beraber, spor dernekleridir de. Sendikaların çoğu iktidarın elinde. Tüm derneklerde olmamız lazım.12 ilçemizde de sandık seçmen sorumluların çalışmalarını başlatmamız gerekiyor.Genel başkanımız çalışkan il başkanı bende çalışkan ilçe başkanı istiyorum. Biz, büyük bir aileyiz. Seçimlerde başarısız olduğumuz da bunun hesabını ne siz bana nede ben size verebilirim. Onun için çok çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

'AKP'NİN VALİSİ DEĞİLSİNİZ'

Sarıbay'ın ardından konuşan PM üyesi Yıldırım Kaya selamlama konuşmasının ardından, "Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. CHP'nin iktidara gelmesine kadar birlikte mücadele edeceğiz. Kocaeli'ne ilk geldiğim de ilk ziyaret ettiğim yer liman iş sendikası oldu. Orada hukukun yeniden ayaklar altına alındığını gördüm. Derince limanında yaşanan hukuksuzluk kabul edilebilir değildir. Danıştayamüracat edildiği taktirde ve danıştaydan 'limanın doldurulması yanlıştır' kararı çıkmasına rağmen ama bu hukuk tanımaz AKP devletini temsilcileri yasaları tanımıyorlar. Buradan valiye sesleniyorum. Siz AKP'nin valisi değilsiniz. Siz, milletin valisisiniz" dedi.

'HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR'

Kaya konuşmasının devamında, "Sanmayın ki devran dönmez. Sanmayın ki bu iktidar sürecek. Sizden bunun hesabını soracağız. Konu ile ilgili vekillerimizi aradım ve bilgi aldım. Kendilerinden hukuksuzluğun devam ettiğini söyledim. Biz Derince'deki liman işçilerinin alın terine sahip çıktık, çıkmayada devam edeceğiz. Karşımızdaki güç AKP hükümeti değil, AKP devletidir. Yarın sendikalar 'Laik Türkiye' için seslerini yükseltecekler. Onların bu sesine bizlerde ses vereceğiz. Önce Türkiye, önce demokrasi ve hukuk demek için sizinle beraber yürüyecekler" şeklinde konuştu.

'KANIMIZ DÖKÜLMEDİKÇE...'

İktidar partisi tarafından getirilmek istenen başkanlık sistemi ile ilgili de konuşan Kaya, "Bize bir dayatma ile geliyorlar. Diyorlar ki siz 19 Mayıs ruhu ile  1 Mayıs ruhunu birleştirdiniz. Doğru biz sadece 19 Mayıs ruhunu taşımıyoruz 1 Mayıs ruhunu da taşıyoruz. Bizler devrimci bir dönüşüme talibiz. Bizim Atatürk'e borcumuz var. Birinci devrimi Mustafa Kemal ikinci devrimi ise İsmet İnönü yaptı. İsmet İnönü den sonra bir devrim dahagerçekleştiren ise Bülent Ecevit oldu. Eğer biz bu saydıklarımın yolundan gittiğimi iddia ediyorsak 4. devrimi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dördüncü devrim ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüze koyduğu yoldur. Onlar diktatörlük diyorlar biz demokrasi diyoruz, onlar başkanlık diyor biz cumhuriyet diyoruz. Cumhuriyeti hiç kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Başkanlık sistemini kimse getiremez. Bizim kanımız dökülmedikçe siz padişahlığı getiremeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. n Bilal ÇIĞRIM

28 May 2016 - 11:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.