Civelek: Başbakanımızdan bayram sürprizi bekliyoruz

AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Gazze sorununa,BBP’nin içindeki tartışmadan YHT açılışına kadar birçok soruyu cevapladı.

Basın açıklamasında Filistin sorununa değinen Civelek, Gazze’deki kardeşlerinin bombalarla iftarlarını açtıklarını ve sahurlarını yaptıklarını kaydetti. katil İsrail’in hala öldürmeye devam ettiğini belirten Civelek, “Hamile kadınları nişan alarak iki canı birlikte öldürüyorlar. Allah kimsenin kalbini karartmasın. İsrail’in kendini savunduğunu söyleyenleri de Allah ıslah etsin. İsrail’in zulmü karşılıksız kalmayacaktır. Onların Rableri ve kardeşleri vardır. 3 günlük yas ilan edildi ve biz bayrama bu yasla birlikte gireceğiz” dedi.

PARALEL YAPI SAĞIR DİLSİZ

İsrail’in Gazze’ye hunharca saldırdığını belirten Civelek,“Sahilde oynayan çocukları dahi katledecek kadar zalimleşmiştir. Bu saldırıların durması için uluslar arası camianın devreye girmesini istiyoruz. Biz Müslümanız ve asla ırkçılık yapmayız. Bir millete toptan düşman olmayız. Ne Hitlerin yaptığını ne de İsrail’in yaptığını doğru bulmuyoruz. Musevi kardeşlerimizle alıp veremediğimiz hiçbir şey yoktur. Dünyadaki tüm vicdanlı insanlar sessiz kalmazken, paralel yapı ve onun  yandaşları şimdi susuyor. Bu çok manidar. Şimdi sağır ve dilsizleri oynuyor” dedi.

BAĞIŞ DEĞİL TARAF İÇİN

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Civelek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gönüllüleri gönüllerinden kopan bağışlarını yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına destek için yapılan kampanya para ihtiyacı için değil, kendi tarafını belirlemek için bu bağışları yapıyor. Geleceğini, 2023 hedeflerine inan herkesin bağış yapmasını bekliyoruz” dedi.

ALDIĞIMIZ OYLARI BİLMİYOR

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun en az yüzde 60 oy alacakları ile ilgili açıklamasına değinen Civelek, “Ekmeleddin beyin bizim daha önce aldığımız oylardan haberi yok. Biz 2011 genel seçimlerinde yüzde 53 oranında oy aldık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan’ı seven insanlar olarak bu oy oranlarının daha fazla olacağını biliyoruz. Bizim burada hedefimiz en az yüzde 61 olacaktır. Şu anda onların durumuna baktığımızda onların gidişatını görebiliyoruz. Ne kadar tabela partisi varsa onları peşlerine taktılar. Bizim önümüzde müstakbel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve halkımız var” dedi.

ALPERENLER GEREKEN CEVABI VERECEK

BBP İl Başkanının yaptığı açıklamaya değinen Civelek,“Yeni il başkanı ile aynı yerde düşünmüyoruz. Büyük Birlik Camiası ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemikleri sızlamıştır. Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu iyi bilirdik. Ekmeleddin beyin elline aldığı Türksolu gazetesinde çıktığı gibi “iyi bilmezdik” demedik. Ona biz cevap vermeyeceğiz. Onun Alperenleri gereken cevabı vermiştir. BBP olta balıkçılığı federasyonu değildir. BBP, CHP ve MHP’ye gönül veren kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bu seçim millet olarak ilk kez Cumhurbaşkanımızı seçeceğimi bir seçimdir. Buna böyle bakın” dedi.

MİTİNGE HAZIRIZ

3 Ağustos mitingine değinen Civelek, “3 Ağustos’tan sonra Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak burada ağırlamak istiyoruz. Miting komitemiz başarılı bir miting yapmak için çalışıyoruz. En son 130 bin kişilik bir miting yaptık. Yine en az böyle bir miting ile başbakanımı Cumhurbaşkanlığına uğurlamak istiyoruz” dedi. Bayramlaşma programına değinen Civelek, “Tüm ilçelerimizde bakan ve milletvekillerimiz olacak. Daha sonra saat 13.00’te parti bayramlaşmasını yapacağız ve ardından 14.00’te kent bayramlaşmasına katılacağız. Bayramın ilk gününden sonra tekrar çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

BAŞBAKANDAN MÜJDE BEKLİYORUZ

Hızlı trenin açılışının bugün yapılacağını belirten Civelek, “Başbakanımızla birlikte büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte Ankara’dan İstanbul’a kadar yolculuk yapacağız. İlk tören Eskişehir’de ikinci tören Bilecik’te, son tören ise Pendik’te yapılacak. Cumartesi gününden itibaren Kocaeli’deki vatandaşlarımızda hızlı trenile seyahat edecektir. Biz başbakanımızın bayramda bu hattı ücretsiz yapacağı müjdesini vereceğine inanıyorum” dedi.

24 Tem 2014 - 15:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.