Çocuk tacizcisi ATMde yakalandı

Balıkesirin Gömeç ilçesinde tatil yapan bir ailenin biri 11 diğeri 13 yaşında olduğu öğrenilen iki kızını taciz ettiği iddiasıyla hakkında 16 yıl hapis cezası verilen Ö.A Derincede yakalandı. Ba

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde tatil yapan bir ailenin biri 11 diğeri 13 yaşında olduğu öğrenilen iki kızını taciz ettiği iddiasıyla hakkında 16 yıl hapis cezası verilen Ö.A Derince'de yakalandı.

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde, kandırdığı küçük yaştaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu için hakkında 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.A. isimli bir kişi, Derince'de yakalandı.

Olay iddialara göre şu şekilde gelişti, 2008 yılının Temmuz ayında, Balıkesir'in Gömeç ilçesinde ailesiyle tatil yapan 59 yaşındaki işçi emeklisi Ö.A. hakkında, komşuları, küçük yaşlardaki kız çocuklarını taciz ettiği iddiasıyla şikayette bulundu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Gömeç Cumhuriyet Savcılığı, Ö.A.'nın tutuklanmasını talep edip, cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen biri 11, diğeri 13 yaşındaki iki kız çocuğunun ifadelerine başvurdu.

DAVA GIYABINDA DEVAM ETTİ

Balıkesir'de görülen dava devam etse de çocuk tacizcisi, Ö.A., tüm aramalara karşın yakalanamadı. Ö.A.'nın bir türlü yakalanamaması yüzünden ise açılan çocuk tacizi davası zanlının gıyabında devam etti. Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ö.A. hakkında 16 yıl hapis cezası verildi. Ö.A'nın kesinleşen hapis cezası sonrası Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş bir araştırma başlattı.

KENDİNİ EMEKLİ MAAŞINDAN ELE VERDİ

Jandarma ilk olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaptığı araştırmada, Ö.A'nın sağlık işlemleri takip edilerek, son bir yılda gittiği sağlık kuruluşları ve eczaneler kontrol edildi. Ancak herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Bunun üzerine ekipler, banka hesaplarını incelemeye aldı. Ö.A.'nın banka hesap hareketlerinden yola çıkarak Kocaeli'nin Derince ilçesindeki bir bankanın ATM'sinden geçen Eylül ayında emekli maaşını çektiğini öğrendi.

ATM'NİN ÖNÜNDE ALINDI

Bankada yapılan inceleme sonucunda Ö.A. isimli şahıs Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da aynı şubeden para çektiği ve para çekme işleminin genellikle her ayın 24 ile 25'inde saat 23.00 ile 01.00 saatleri arasında yaptığını tespit etti. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları koordineli çalışma sonunda, Ö.A. Kasım ayı emekli maaşını gece yarısı çekmek için geldiği bankanın ATM'si önünde 3 yıl 4 ay sonra yakalanıp, gözaltına alındı. Ö.A.'ya Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 16 yıl hapis cezası,Kocaeli 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yüzüne okunarak, Kocaeli C Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

03 Ara 2011 - 10:40 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.