‘Çocuklara verdiğiniz her kuruş kötülüktür’

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla çocuk işçiliğine dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “Çocuklara verdiğimiz her kuruş, iyilik değil kötülüktür’’ dedi

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, (İŞKUR) 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla dün yürüyüş yolunda çocuk işçiliğine dikkat çekti. Gerçekleşen açıklamaya İŞKUR çalışanları ve yürüyüş yolunda bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, sokakta dilenen ve bir şeyler satmaya çalışan çocuklardan asla alışveriş yapılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

İNSAN HAKKI İHLALİDİR

Programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “Kocaeli çalışma ve iş Kurumu il Müdürlüğü olarak 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü çerçevesinde her yıl çocuk işçiliğine dikkat çekiyoruz. Bu yıl da, Dünya çocuklarıyla birlikte çocuklarımızın da sokaklardan tarlalardan, ağır tehlikeli işlerden kurtulmaları için, Dünya çocukluklarına yaraşır bir yaşam ve eğitimlerini sürdürebilmeleri içi kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakkı ihlalidir. Çocukların yaşlarına ve gelişimlerine uygun olmayan işlerde çalıştırılmaları ulusal mevzuatımızda ve ülkemiz tarafından da imzalanan uluslararası sözleşmeler ile yasaklanmıştır” diye konuştu.

AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ÖNEMLİ SORUN

Çocuk işçiliği Dünya’da getirilen yasaklara rağmen öncellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir sorunu olarak varlığını sürdürmek olduğunu söyleyen Yılmaz, “Çocuklar inşaatlarda, tarlalarda, fabrikalarda, oto tamirhanelerinde, maden ocaklarında hatta savaşlarda asker olarak kullanılmakta ve çalıştırılmaktadır. Diğer önemli bir konu ise sokakta çalıştırılan çocuklardır. Birçok şehirde su, mendil, sakız satan, dilenen çocuklar görmekteyiz. Normal vatandaş olarak 'Peki bizler bu konuda ne yapabilir, nasıl katkıda bulunabiliriz' denildiğinde camii önlerinde, sokakta, caddelerde dilenen ve bir şeyler satmaya çalışan çocuklardan asla alışveriş yapmamalıyız, yapanları da çekinmeden uyarmalıyız” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK SON VEREBİLİRİZ

Sokakta çalışan her çocuk istismar edilen, sömürülen çocuktur diye konuşan Yılmaz, “Çocuklara verdiğimiz her kuruş, iyilik değil kötülüktür. Ve onları daha çok sokağa mahkûm etmektir. Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak; En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın, hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlarda yaşayabilmeleri ve geleceğe güven için, atacağımız adımların ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinç ve hep birlikte çalışırsak çocuk işçiliğine son verebileceğimizi biliyoruz. Bu vesile ile çocukların çalıştırılmadığı ve istismar edilmediği bir Dünya temennisinde bulunuyoruz” dedi. Ahmet YEŞİLMEN

23 May 2017 - 16:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.