Coşkun, "Kalp Check-Up’ı belli bir yaştan sonra önemli"

Coşkun, "Kalp Check-Up’ı belli bir yaştan sonra önemli"

Toplumu tehdit eden en büyük sağlık sorunlardan birinin, pek fazla belirti göstermeyen kalp damar hastalıkları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Uğur Coşkun, bazen de kişiler tarafından hissedilen şikâyetlerin kalp hastalığı kaynaklı olduğunun düşünülmediğini ifade etti. Bu nedenle belirli aralıklarla yapılacak kalp sağlığı kontrollerinin büyük önem taşıdığını belirten Doç. Dr. Uğur Coşkun, kalp check-up’ı yaptıran hastalarda kalp hastalıkları riskinin önceden saptanabildiğini, dolayısıyla da hastaların hayatının erken teşhis ile kurtulabildiğini belirtti. Doç. Dr. Uğur Coşkun, “Yapılan kalp check-up’ları hastanın kalp sağlığı ile ilgili bizlere yol göstermektedir. Bu kontrollerle hasta olanlar ve ileride kalp hastası olma riski bulunanlar tespit edilerek, önleyici tedbirler almak suretiyle hastalığın önüne geçme fırsatı vermektedir” dedi.

Kalp sağlığı tarama programlarının içermesi gereken tetkikler

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde, sıcak yaz günlerinin yaşanmaya başladığı bu mevsimde kalp sağlığı kontrolüne ilişkin birçok tarama programının da bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Uğur Coşkun, erkeklerde 30 kadınlarda ise 40 yaş üzerindeki herkesin yılda bir kez kalp check-up’ı yaptırması gerektiğini vurgulayarak, bu kontrollerde mutlaka kan yağlarının ve kan şekerinin kontrol edilmesinin, EKO, EFOR testi ile EKG uygulanmasının gerektiğini söyledi.

04 Tem 2017 - 17:02 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.