Donanma Davası'nda ilk tahliye

FETÖ/PDY kapsamında Donanma Davası'nda tutuklu sanıklardan Hayrettin İmren’in Bartın'da görevli iken mahrem abisi olduğu iddia edilen Yavuz Aslan tahliye edildi

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde özel olarak yaptırılan 250 kişi kapasiteli salonda Hayrettin İmren’in Bartın'da görevli iken mahrem abisi olduğu iddia edilen Yavuz Aslan savunmasını yaptı. Aslan, savunmasında Hayrettin İmren'i tanımadığını söyledi. Hayrettin İmren de Yavuz Aslan ile daha önce hiç görüşmediğini belirti.

‘HAYRETTİN İMREN’İ TANIMAM’

Daha önce Bartın'a hiç gitmediğini söyleyen Yavuz Aslan "1-2 defa ablamın yanına Ankara harici Sakarya'dan öteye hiç gitmedim. Ben Hayrettin İmren'i tanımam, mahrem abiliğini yapmadım. Kendisi de beni tanımadığını ifadesinde söyledi. "Bylock'u hiç yüklemedim kullanmadım. 12 senedir aynı hattı 5 yıldır da aynı telefonu kullanıyorum. O telefonda emniyette el konulmuştur. İçeriği incelendiğinde kullanmadığım da ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

TAHLİYE KARARI

Duruşmanın sona ermesi ile birlikte mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Yavuz Aslan'ın tutukluluk süresi ve suçun vasfı ile delilerin durumu göz önüne alınarak bihakkın tahliyesine karar verdi. Aslan'ın başka bir suçtan tutuklu bulunduğu için cezaevine yazı yazılmasına yer olmadığına karar verildi. Diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

20 Eyl 2017 - 15:00 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.