Eğitimcilerden ‘Rotasyon’ tepkisi!

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘rotasyon’ çalışmasına tepki gösterildi.

Türk Eğitim-Sen Şube Sektereti Yaşar Şanlı’nın okuduğu basın açıklamasında Filistin’de yaşanan olaylara tepki gösterilerek, “Öncelikle Türk ve Müslüman kanının sudan ucuz görüldüğü Türkmeneli’n de, Doğu Türkistan da ve Gazze’deki katliamların bir an önce son bulması ve bu beldelerde huzurun hakim olmasını diliyoruz. Söz konusu Gazze olduğunda bağıranların Türkmeneli’ ne ve Doğutürkistan’a sessiz kalmalarını kınıyoruz. Bu konuda yaptığınız Siyasette, kızgınlığınızda, sevginizde, protestonuzda yalan. İyi biliyorsunuz maskelerin birini çıkarıp birini takmayı. Biz nerde bir mazlum zulüm görüyorsa ona sahip çıkmayı dinimizin bir emri olarak görüyoruz” dedi.

 

ROTASYON BİR GARABETTİR!

Şanlı açıklamasının devamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın rotasyon çalışmalarını eleştirerek, “Geçen eğitim-öğretim yılında yönetim kurulu ve ilçe temsilcisi arkadaşlarla şube kapsamımızdaki bütün kurumları gezerek eğitim çalışanı arkadaşlara bıkmadan usanmadan bu rotasyon garabetini ve aşamalarını tek tek anlattık. Bu dönüştürme sürecinin il içi rotasyonla başlayacağını sonrasında il dışı rotasyon ve eğitimin tüm ayarlarının değiştirilinceye kadar devam edeceğini ifade ettik.  Bu konu her öğretmenin kendi bulunduğu yere göre değerlendirdiği bir konu haline dönüştürülmek isteniyor. Şöyle ki, il içi rotasyon dış mahallelerde görev yapan bir çok öğretmen için merkeze gelmenin yolu olarak görülmekte ve desteklenmektedir. İl dışı rotasyon da, aynı şekilde, gelişmemiş illerden, gelişmiş illere gelebilmenin yolu olarak görülmektedir. İlke bazında değerlendirdiğimizde ise rotasyonu bugün destekleyen bir çok kişinin, yarın, pozisyonu değiştiğinde karşı olacağı açıktır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, nerede olursa olsun 3-4-5 yılda bir tüm öğretmenlerin yer değiştireceği gerçeğidir. Yani,3-5 yılda bir tüm öğretmenlere göçebe bir hayat kurulmak istenmektedir” dedi.

MEB KADROLAŞMANIN BAŞKENTİ!

Şanlı rotasyona karşı olduklarını belirterek, “Bu sebeplerle, Türk Eğitim Sen olarak, kazanılmış bir hak olan bugünkü düzenlemenin değiştirilmesine, ister il içi, isterse il dışı rotasyona karşıyız. Rotasyonun öğretmen verimliliğini artıracağına inanmıyoruz. Verimlilik söz konusu olunca, öğretmenlerin özlük haklarında hiç bir iyileştirme yapmayanlar, rotasyon konusunda aslan kesilmektedir. Önce tüm idarecileri rotasyona tabi tutan zihniyet şimdi sıranın öğretmenlere geldiğini düşünmektedir. İdareci rotasyonuna da karşıydık, öğretmen rotasyonuna da karşıyız. Topyekun göç sistemi öğretmeni daha da mutsuz edecek, iş verimliliği düşecek, kurum kültürü oluşamayacaktır. Herkes aklını başına almalıdır, en başta da Milli Eğitim Bakanlığı. Eğitim öğretimi daha kaliteli yapmak, öğretmenleri daha itibarlı kılmak adına hiç bir başarısına şahit olmadığımız MEB, yandaş yönetici atama kaygısından başka aklı başında bir çalışma ortaya koyamamış, tam tersine yönetici atamada insanların egosuna hitap eden kanun ve yönetmelikler çıkarılmasını sağlayarak, iktidara amade insanlar oluşturmayı hedeflemiştir.

MEB Yasası ve bu yasa çerçevesinde çıkarılan yönetici görevlendirme yönetmeliği ile birlikte artık ‘alnının teri’, ‘bileğinin hakkı’ ‘mesleki bilgi’, ‘mesleki tecrübe’ gibi kelimeler tarihe karışmıştır. Bu ne idiğü belirsiz yönetmelikle birlikte MEB; kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olmuştur” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

24 Tem 2014 - 10:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.