Emek Gençliği'nden kampanya

Emek Gençliği, Kobanê'de, Irak'ta, Suriye'de yaşanan IŞİD zulmüne karşı Kocaeli Ünivesitesi’nde gençleri harekete geçmeye çağırıyor

Üniversite açıldığından bu yana, bildirileriyle sınıflara girerek bilgilendirmede bulunan Emek Gençliği üyeleri, yaklaşık bir haftadır üniversitede stant açarak Kobanê'de savaşın ortasında kalanlara destek olabilmek adına yardım kampanyası yürütüyor. Yürüttükleri yardım kampanyasıyla bir nebze olsun yaralara merhem olmaya çalıştıklarını ifade eden Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yağız Senem, savaşın ve barbarlığın son bulması adına mücadele ettiklerini ifade etti.

AKP’NİN IŞİD’LE SORUNU YOK

IŞİD'in, emperyalist ülkelerle birlikte ülkemiz tarafından da desteklendiğini ifade eden Senem, “Şimdi bir koalisyon kurarak taraf olmaya çalışıyorlar ama bu nafile. Mecliste şu günlerde konuşulan tezkere, IŞİD ile mücadeleyi değil, orada topraklarını koruyan halklar ile mücadeleyi amaçlıyor. Çünkü AKP Hükümeti ile IŞİD'in hiç bir sorunu yok, bilakis birlikte çalışabiliyorlar” dedi.

‘AKP'NİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPACAĞIZ’

Yürüttükleri yardım kampanyasının ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Senem, “Zaten günlerdir mahallelerde bu yardım kampanyasını sürdürüyorduk. Okulun açılmasıyla birlikte bunu buraya yansıttık. Gençlerin ilgisi oldukça yoğun, açtığımız stantlara kuru gıda ve yiyecek getiriyorlar. Giyim, ilaç ve kişisel malzemeleri ise önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızdan toplayacağız. Bu kampanya uzun soluklu olduğu için geniş düşünüyoruz. Gerekirse buradan topladıklarımız ile sınıra giderek yardımlarımızı insanlara ulaştıracağız. AKP Hükümetinin yapamadığını biz gençler yapacağız”diye konuştu.

02 Eki 2014 - 15:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.