EMEP İl Başkanı Güner Kizir; ‘Barış için alanlarda olalım’

EMEP İl Başkanı Güner Kizir 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında “Halklar savaşın, acının ve vahşetin ortasında var olmaya çalışıyor! Barışı ve özgürlüğü savunmak için 1 Eylül

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Güner Kizir 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında süren savaş, iç savaş ve çatışmaların yol açtığı yıkım, acı ve gözyaşları eşliğinde karşıladığına vurgu yapan Kizir, milyonlarca insanın süren bu savaş ve çatışmalarda hayatını kaybederken milyonlarcasının da evlerinden, yurtlarından olup mülteci durumuna düştüğünü hatırlattı.

‘HER İNANÇ VE KİMLİKTEN

İNSAN KATLEDİLİYOR’

Dünya üzerinde süren çatışmalara dikkat çeken Kizir, “İsrail’in binlerce Filistinlinin canına mal olan Gazze katliamı 50 gün sürdü ve belirsizliklerle dolu olsa da ateşkes henüz sağlandı.  IŞİD çeteleri Suriye ve Irak’ta Şii, Ezidi, Kürt, Nusayri, Türkmen, Arap, aynı mezhepten olmalarına rağmen kendilerine boyun eğmeyen Sünniler; kısaca her inançtan ve kimlikten halkları vahşice katletmeyi sürdürüyor.  Libya’da mezhepler ve aşiretler arası çatışmalar giderek şiddetleniyor. Ukrayna ise enerji kaynakları ve stratejik konumuyla bölge egemenlerinin diğer bir iktidar savaşı alanı olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘SORUMLUSU EMPERYALİST

MİHRAKLAR VE İŞBİRLİKÇİ GERİCİLER’

Süren savaşların, katliamların ve çatışmaların sorumlusunun halklar olmadığını söyleyen Kizir, “ABD, AB başta olmak üzere emperyalist mihraklar ve işbirlikçi bölge gericilikleri bugün yaşananlardan birinci derece sorumludur. IŞİD çetelerini var eden güçlerin ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları olduğu, ayrıca her türlü desteği Türkiye’den, AKP hükümetinden gördüğü ayan beyan ortadadır. İsrail’in perva tanımaz saldırganlığının ardındaki asıl gücün kim olduğu öteden beri herkesçe malumdur” dedi.

‘AKP’NİN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ’

Ortadoğu başta olmak üzere halkların kendi geleceklerini aramaya devam ettiğini belirten Kizir, “Rojava’da Kürt halkı diğer halklarla birlikte eşit temelde kardeşçe bir yaşamı inşa ederek halklara örnek teşkil ediyor. Bilinmelidir ki,  Rojava AKP hükümeti başta olmak üzere bölge gericiliklerinin hışmına bu yüzden uğramaktadır. Kürt sorununun barışçıl çözümü için başlayan süreçte AKP hükümeti gerekli adımları zamanında atmayarak süreci riske eden bir politikayı ısrarla sürdürüyor. Bu tutum kabul edilemezdir” ifadesinde bulundu 

‘HALKLARIN İRADESİ TANINMALI’

“1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi tablo emek, barış ve demokrasi güçlerine daha fazla görev yüklemektedir” diyen Kizir, “Şimdi, zulme, ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşı Ortadoğu halkları ile dayanışmayı büyütme zamanıdır. Şimdi ırkçı saldırılarla linç edilmeye çalışılan Suriye’li göçmenler başta olmak üzere göçün olumsuz sonuçlarını yaşayan Ezidi, Arap, Türkmenlerle kardeşliğimizi pekiştirme zamanıdır. Şimdi Rojava’da kendi kaderini belirlemek için adım atan halkların iradesini tanıma ve savunma zamanıdır” ifadelerine yer verdi.

31 Ağu 2014 - 13:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.