Emniyetten çocuk istismarı için önemli çalışma

Emniyetten çocuk istismarı için önemli çalışma

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü çocuk istismarına karşı yaptığı çalışmalar kapsamında açıklama yaptı. Açıklamada, “Anaokulu çağındaki çocukların doğru metodoloji ve pedagoji ile  istismara karşı bilinçlenmeleri; mahremiyet, birey olma bilinci oluşturma ve bireylikten doğan temel hak ve dokunulmazlıklarının olduğunun öğretilmesi elzemdir. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ve İzmit Belediyesi Çocuk Hakları Masası ile anaokulu çağındaki Çocukların Cinsel İstismardan korunması konusunda ve Çocukların genel güvenliklerini nasıl korumaları gerektiği ile koruyan ebeveynlerine nasıl yardımcı olacakları konularında planlı bir şekilde 4 yıldır eğitim verilmektedir. Eğitimler eğitim öğretim dönemlerinde haftada iki gün verilmektedir. Anaokulu çağındaki bu çocuklara belirtildiği gibi yaşlarına uygun eğitimler verilmekte olup bu kapsamda 2017 yılı içerisinde 5000 çocuğumuza eğitim verilmiştir. 2018 yılı içinde de 5000 çocuğumuza ulaşılması hedeflenmektedir. Yürütmekte olduğumuz çalışmalar çerçevesinde önceki gün  10.00 - 11.00 saatleri arasında Yenişehir mahallesinde bulunan İzmit Belediyesine ait Çocuk Hakları Okulunda,Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu Anasınıfından 30 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimlerimizde bulunan öğretmen ve velilerimize Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından basımı yapılmış olan“Cinsel Taciz- Çocuklarınız- Çocuk Güvenliği” konulu broşür dağıtılmış olup çocukların farkındalığını arttırmak amaçlı özel tasarlanmış boyama kitaplarıda öğrencilerimize hediye olarak dağıtılmıştır” denildi. Emniyet Müdürlüğü’nü yaptığı bu çalışma nedeniyle kutluyoruz.

22 Şub 2018 - 16:14 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.