‘En büyük barış projesi cumhuriyettir”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Cumhuriyet, Türkiye devletinin en büyük barış projesidir” dedi

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Emin Küçükkaya dün haftalık basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Küçükkaya çözüm süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet, Türkiye devletin en büyük barış projesidir” dedi.

AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasının devamında Ak Parti’yi sert sözlerle eleştiren Küçükkaya, “AKP’nin iktidara geldiğinden beri 13 yıllık dış politikası, ülke yönetim anlayışı ve ortaya çıkan dış politikadaki yeni aktörler ve fotoğraflar bizlere gösteriyor ki 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük barış projesidir. Tarihin tüm sayfalarına baktığınızda Anadolu, Mezopotamya kan ve savaş mücadeleleriyle geçmiş, sadece ve sadece cumhuriyet döneminde barış süreci yaşamıştır” dedi.

‘BUNUN ADI STRATEJİK DERİNLİK DEĞİL’

Ak Parti’nin yurt dışı politikalarını da eleştiren Küçükkaya, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü anlamayanlar, hayatında yaşayamayanlar Ortadoğu bataklığından başlayarak, Mısır’da, Libya’da, Suriye’de önce yaz arkadaşı oldukları iktidarla sonra düşman olup, Esad’ı Esed’e çevirmişlerdir. Bunun adı olsa olsa stratejik derinlik değil, stratejik aymazlıktır. Terörü besleyecek noktaya gelmeleriyle durum bu hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

‘CHP BARIŞIN PARTİSİDİR’

Küçükkaya konuşmasının sonunda CHP Ankara Gençlik Kollarının Suruç’ta katledilen gençler anısına Kobani’ye oyuncak göndermek isteğini ve çalışmalarını da değerlendirerek, “Sivas, Gazi, Gezi, Uludere geçen gün de Suruç’ta olan olaylar terör eylemleri bunlardan bir tanesi. Ölenin, öldürenin, kim olduğundan daha ziyade haince, kahpece savaş anı olmaksızın yapılan tüm eylemleri, barışın partisi olarak bizim kadar net karşısında durabilecek başka bir parti yok. Suruç eylemine de CHP çok rahat olabilir, Sivas’ta da olabilir, Başbağlar’da da olabilir, şehit cenazesinde de olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm sınırları içindeki unsuları kendi bünyesinde barındırmış bir partidir. Suruç’ta olana üzülüp şehitlere üzülmeyen ya da şehitlere üzülüp Suruç’taki olaylara üzülmeyen insanın, insani vicdanında ciddi bir sıkıntı vardır” ifadelerini kullandı. n Bilal ÇIĞRIM

28 Tem 2015 - 11:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.