Enpay'da polis müdahalesi

ENPAY Fabrikası'nda 200’ü aşkın işçinin ‘’İşten çıkartılanların geri alınması’’ istemiyle başlattığı direniş sürerken, işçilerin aileleri ile görüşmeleri engelleniyordu

Önceki gün akşam fabrika bariyerleri kaldırdı, işçilerle aileler buluştu. Bugün öğle saatlerinde ise fabrikaya polisin müdahalesinde çıkan arbedede işçiler yerlerde sürüklendi

Başiskele Vezirçiftliği’nde faaliyet gösteren ENPAY fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye 200’ü aşkın işçinin başlattığı direniş sürüyor. Direniş altıncı gününe girerken, üretim dört vardiyadan direniş nedeniyle bir vardiyaya düştü. 11 Temmuz ve 20 Temmuz’da işten atılan 25 işçi için direnişte bulunan işçilere makul sürede fabrika önünden çekilmedikleri gerekçesiyle polis müdahalede bulunarak fabrika dışına çıkardı. Önceki gün gece saatlerinde ise fabrikanın kapısındaki barikat kaldırılmış ve işçiler bir süredir ayrı kaldıkları aileleriyle görüşme fırsatı yakalamışlardı.

BALTACI VE 5 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, İşçilerle polis arasında arbede yaşanırken çıkan olaylarda Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı ve 5 işçi polis tarafından gözaltına alındı.

FABRİKA BARİYERLERİ KALDIRDI

ENPAY yönetimi önceki akşam saat 21.00’de fabrika önündeki bariyerleri kaldırdı. Bariyerlerin kaldırıldığını ailelerine haber veren işçiler kısa süre sonra fabrikaya gelen aileleri ile buluştu. Günlerdir direnişte olan ve aileleri ile görüşemeyen işçiler, yakınları ile hasret giderdi. Birçok işçinin gözyaşlarına hakim olamadığı buluşma sırasında rahatsızlanan bir işçi fabrikaya çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK DA BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Enpay’da güvenlik önlemlerinin arttırılması ve kapıya koyulan güvenliğin içeri giriş ve dışarı çıkışı yasaklaması nedeniyle, direnişte olan ENPAY işçilerinden biri olan babasını görmeye gelen 10 yaşındaki çocuk bu amacına ulaşamamış ve gözyaşlarını tutamamıştı. Bu görüntü adeta şahit olanların yüreğini burkmuştu. Bugün akşam saatlerinde fabrika kapısının açılmasıyla 10 yaşındaki çocuk da babasıyla görüşmenin mutluluğunu yaşadı.

26 Tem 2015 - 14:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.