Ersin Yazıcı’nın 642 bin TL’lik makam aracı!

Yeşil Yol eylemcilerini "lüks otomobilleriyle" eleştiren Büyükşehir Eski Genel Sekreteri ve şimdiki Rize Valisi Ersin Yazıcı, köy projelerinin parasıyla kendisine 642 bin liralık lüks makama aracı aldığı iddia edildi

Dönemin Büyükşehir Eski Genel Sekreteri olan Rize Valisi Ersin Yazıcı için lüks cip İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan alındığı öne sürüldü. Yazıcının yeni aracı kentte tartışmalara neden oldu. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı döneminde kiralanan ve Rize Valiliğine bırakılan Audi Q7 marka lüks otomobil Vali Ersin Yazıcı tarafından bir süre makam aracı olarak kullanılmıştı. Lüks cipin kiralama süresi dolunca, Vali Ersin Yazıcı’nın talimatı ile İller Bankası’ndan köylere hizmet için İl Özel İdaresi’ne gönderilen kaynaktan 642 bin 475 lira harcamayla lüks cip satın alındığı iddia edildi. İl Özel İdaresi tarafından alımı yapılan araçla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığa ait kiralama süresi sona eren ve Rize’nin coğrafi şartlarının mevcut araç için uygun olmadığından dolayı İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T Cetveline (Kurumların Satın Alacakları Taşıtların Azami Satın Alma Bedellerini Gösterir) uygun olarak Valilik makam aracı alınması için ayrılmış olan bütçe ve DMO (Devlet Malzeme Ofisi) kanalı aracı ile Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic marka 2015 model arazi aracı Valilik Makam Hizmetlerine 642.475.60 ödeme yapılarak tahsis edildi.”

Geçtiğimiz haftalarda Çamlıhemşin ilçesinde yapılan Yeşil Yol eylemine karşı çıkan Vali Yazıcı “Lüks cipleri ile gelip eylem yapıyorlar” demiş ve eleştirilere neden olmuştu, Vali Yazıcı bu kez sosyal medyada, “Vali beyin araba sevdası, bu sevda nereye kadar” ifadeleri ile eleştiri konusu oldu.

28 Tem 2015 - 15:06 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.