Genç avukatlara eğitim

Baro tarafından stajyer avukatlara yönelik düzenlenen seminerde genç avukatlar Hukuk Muhakemeleri Kanunu(HMK) hakkında bilgilendirildi

Kerim ÇELİK - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / Türkiye Barolar Birliği’nin desteğiyle Kocaeli Barosu tarafından KOTO Meclis Salonu’nda stajyer avukatlara eğitim semineri düzenlendi. Av. Serpil Özok’un seminer sorumluluğunu üstlendiği seminere Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan konuşmacı olarak katıldı. ‘Aile Hukukunda HMK Uygulamaları-İstinaf’ konulu seminere çok sayıda stajyer avukat katılım gösterdi.

‘ÇOK TEKNİK BİR KONU’

Programın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Sertif Gökçe, meslek içi eğitimlere tüm hızıyla devam ettiklerini belirterek, “Bugün yine çok önemli bir konu işleyeceğiz. Bildiğiniz gibi aile hukuku çok geniş bir alan. Aynı zamanda çok teknik bir konu. Çok yoğun olmasına rağmen hafta sonunu da bu işe ayıran çok değerli Gençcan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘AVUKATLIK AKADEMİSİ’

Ardından kürsüye gelerek eğitim merkezi hakkında bilgiler veren Av. Serpil Özok, “Barolar Birliği nezdinde kurulu merkezimiz toplam 15 avukattan oluşan, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan ve kadrosunda bir avukatlık akademisinin kadrosunu oluşturacak kadar değerli, gönüllü hocalarla birlikte her hafta sonu sahada siz avukat arkadaşlarımızla meslek içi eğitim çalışmalarını sürdüren bir merkez” diye konuştu.

‘ROLÜNÜ BENİMSEMEK LAZIM’

Ardından söz alan konuşmacı Ömer Uğur Gençcan, HMK’yı anlatacağını belirterek, “İstinafın statüsünü, rolünü benimsemek lazım. Adını koymak lazım. Bölge Adliye Mahkemesi(BAM) bir derece mahkemesidir, aynı zamanda bir denetim mahkemesidir. BAM kararı kaldırır, yerine yenisini koyar. Yargıtay kaldırıp yerine yenisi koyamaz” ifadelerini kullandı.

20 Oca 2018 - 16:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.