Google, Play Store'daki kötü uygulamaları cezalandıracak

Google, belirli kriterlere uymayan ve zayıf performans gösteren Android uygulamalarını cezalandırabilir. Bunun başında uygulamanın Google Play Store’da görülme sıklığının azaltma geliyor

Uygulama geliştiricilerini yüksek kaliteli uygulamalar oluşturmaya teşvik etmek isteyen Google, işi ciddiye bindirdi. Google bundan somra kalitesiz uygulamaları veya zayıf performans gösteren uygulamaların marketteki görünülürlükleri gün geçtikçe azaltacak. Beklentileri karşılamayan uygulamalar ise mağazadan kaldırılacak.

Google I/O 2017'de etkinliğinde Android deneyimini ve genel cihaz performansını iyileştirecek birtakım iyileştirmelerde bulunacağının sözünü vermişti. Bu yüzden Google, kullanıcıları ve geliştiricileri de etkileyecek hız, güvenlik ve istikrara odaklanacak.

Geliştiriciler artık uygulamalarının kararlılığı, çalışma ve pil kullanım süreleri gibi unsurlar hakkında çeşitli ölçümleri ve puanları görebilecek. Bu yüzden geliştiriciler aşağıdaki maddeleri sürekli iyileştirmek zorunda kalacak:

Uygulama yanıt vermeme oranı

Çökme sayısı

Yavaş çalışma

Donma sayısı

Cihazı uyanık tutma süresi ( 1 saatten fazla uyanık tutması)

Aşırı uyanma (uygulama saatte 10'dan fazla cihazı uyandırır)

Google, bu kriterleri kullanarak uygulama sıralamalarında sonda kalan yüzde 25’lik grubu bulabilecek. Bu oranın altında kalan uygulamalar Google Play Store’da daha az görünecek.

22 May 2017 - 17:31 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.