Görme engelli çocuklar Kur’an-ı Kerim öğreniyor

Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve İzmit İlçe Müftülüğü görme engelli çocukların Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okuyabilmesi için kurs açtı

Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve İzmit İlçe Müftülüğünün birlikte düzenlediği ve Kocaeli’de bir ilk olan projede  Kur’an-ı kerim  öğrenmek  isteyen görme engelli çocuklara Braille  alfabesiyle Kur’an öğretilecek. Kurs programına Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Dernek  Başkanı Gökmen Aydın, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Kur’an kursu hocası Mustafa Göz katıldı. Dernek Başkanı Gökmen Aydın bu zamana kadar 10 görme engelli öğrenciye Kuran’ı Kerim öğrettiklerini belirterek duydukları mutluluğu dile getirdi.

YAZ BOYUNCA DEVA EDECEK

Kur’an Kursu hocası Mustafa Göz görme engelli çocuklara Kur’an-ı Kerim’i Braille alfabesiyle öğrettiklerini belirterek, “Alfabeyi Kuran harflerine uyarlanmış şekliyle çocuklara öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar ilk haftalarını başarıyla geçirdiler. İnşallah en güzel şekilde Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler” dedi. İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu ise görme engelli çocukların Kur’an-ı Kerim öğrenmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “Kurs için gelen talepleri geri çevirmedik. İnşallah diğer engelli arkadaşlarımıza da böyle kurslar açarız. Bu başarılı çocuklarımız Kur’an öğrenmek için hiçbir engel olamayacağını gözler önüne sermiş oldular. Şimdi bizler de çok mutluyuz” dedi. Görme Engelli çocuklar için açılan Kur’an Kursu’nun ise yaz boyunca devam edeceği belirtildi.

04 Tem 2014 - 13:06 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.