Günlük kazancını Arakan’a bağışladı

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti

Her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde kutlanan 30. Ahilik Haftası kapsamında Kocaeli Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya başkanlığında ziyaretler sürüyor.

30. AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde 30. Ahilik Haftası, 18-24 Eylül tarihleri arasında her yıl Kırşehir merkezli 81 ilde kutlanıyor. Bu kapsamda Kocaeli Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’nde yer alan Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Kemal Kaya ve çeşitli esnaf odaları temsilcileri Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

BEREKET DUASI YAZILI TABLO

Ziyarette Kocaeli Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Veysi Uzun, Başkan Vekili Zekeriya Özak’a üzerinde bereket duasının yazılı olduğu tablo hediye etti. Uzunkaya bu güzel haftada her daim yanlarında olan Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Başkan Vekili Zekeriya Özak’a teşekkür ettiklerini belirtti.

‘AHİ’’NİN ARAPÇA KARŞILIĞI “KARDEŞLİK’

Ziyaret kapsamında konuşan Gümrük ve Ticaret Kocaeli İl Müdürü Veysi Uzunkaya her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesi kapsamında Ahilik Haftası kutlamalarının yapıldığını belirtti. Uzunkaya, “Ahi’nin Arapça karşılığı ‘kardeş’ demektir. Ahilik kültür medeniyeti, Peygamber Efendimizin İslamiyet’i yaydığı günden bugüne kadar gelen ama esnaf teşkilatıyla beraber, hem ticaretle ahlakı, hem de sanatla ahlakı buluşturan çok kıymetli bir öğretidir” dedi.

ÖZAK, ‘AHİLİK BİRÇOK ÖĞRETİYİ BARINDIRIYOR’

Ahilik Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden komiteye Başkan Karaosmanoğlu adına teşekkür eden Başkan Vekili Özak, “Gerçekten tarihten günümüze süzülerek gelmiş, içerisinde kurumsal yapı itibariyle birçok öğretiyi barındıran bir ahilik kavramının haftası şeklinde bir aradayız. Gerçekten ahilik, İslamiyet’in ilk dönemlerinden, Selçuklulardan ve daha sonrasında da Osmanlı döneminde de kurumsallaşmış bir yapıdır. Bu yapı sayesinde sadece ticaret değil, sanat ve kültürel alanlarda toplumun önünde örnek bir kurum olarak her zaman varlığını sürdürmüştür. Ahilik sistemi günümüzde adı esnaf odaları olarak değişse de, içerdiği mana ve kavram itibariyle bir yapıya dönüşmüştür” dedi.

UYAN, ‘BİR GÜNLÜK KAZANCIM ARAKAN’A’

Ahilik Haftası münasebetiyle 2017 yılı Ahisi seçilen Kocaeli’nin Derince ilçesinde berberlik yapan Rasim Uyan, yılın Ahisi olarak seçildiğinde dolayı mutlu olduğunu belirtti. Berber Uyan, “Ahilik Haftası dolayısı ile bu hafta cumartesi günü kazandığım tüm parayı, Arakan’a bağışlayacağım” dedi. Ziyaret sırasında Yılın Kâhyası seçilen terzi Yasin Duman, esnaf odalarına ve desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

21 Eyl 2017 - 16:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.