Hayvanlara 200 kap su

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, 200 su kabını İzmit’in çeşitli yerlerine dağıtacak. Dernek, kampanyasına dün Yahya Kaptan’dan başladı

Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle sadece insanlar değil hayvanlar da zor anlar yaşıyor.  Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle önemli bir kampanyanın startını verdi. Dernek, kent genelinde 200 su kabını dağıtacak. Bu kampanya kapsamında dün Yahya Kaptan’da buluşan dernek üyeleri, burada 40 su kabını çeşitli yerlere dağıttı. Su kabını dağıtan yurttaşlar, aynı zamanda hayvanların hayatını kolaylaştırmak için yapılacak bilecekler üzerine de fikir alışverişinde bulundu.

HEDEFİMİZ DUYARLILIĞI ARTTIRMAK 

Kocaei Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Gonca Çelik Ketenağ, hedeflerinin hayvanlara karşı olan duyarlılığı arttırmak olduğunu söyledi. Her canın kıymetli olduğunu vurgulayan Ketenağ, “Bu kampanya kapsamında önceliğimiz hayvanların susuz kalmaması ve insanların bu konudaki duyarlılığını arttırmak. İnsanlar bazen bu kaplara zarar verebiliyor ya da atabiliyor. Biz şimdi Büyükşehir’den 200 tane su kabı aldık ve bunları çeşitli yerlere bırakacağız. Belki bu sefer zarar vermezler” diye konuştu.

SEMBOLİK OLARAK YAPACAĞIZ

Hayvanların bulunduğu yerde tok ve sağlıklı yaşaması gerektiğinin altını çizden Ketenağ, kampanya kapsamındaki uzun vadeli planlarının ise sökülemeyen ve kaynağı bulunan su cihazlarının yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Umuttepe ve Kartepe’de 2 tane bulunan cihazların kent genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Ketenağ, “Bu su kapları talebi çok karşılamayacak. Bunu biraz da sembolik olarak yapacağız. Asıl amacımız su cihazlarının yerleştirilmesi” dedi.

02 Ağu 2015 - 16:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.