HDP’li adaylardan provokasyon açıklaması

HDP İl yönetimi ve milletvekili adayları Belediye İş Hanı’nda yaptığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan adaylar, Ağrı’da yaşanan olayın hükümetin oyunu olduğuna dikkat çekerek provokasyona gelmeyeceklerini söyledi

HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, il yönetiminden Ahmet Eryılmaz, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, İzmit İlçe seçim Komisyonu’ndan Metin Fırat, Kamer Konca, aday adayı Turan Yalçınkaya ve milletvekili adayları Fethiye Kafe’de bir araya geldi. Aday adayları kahvaltı yaptıktan sonra açıklama yaparak süreci değerlendirdi. Adaylardan Ayfer Koçak, seçime silahların değil baharın gölgesinde gireceklerini, İbrahim Ergin ise HDP’nin son oçyunu arttırdığını bu yüzden provokasyona ihtiyacı olmadığını belirtti.

‘AKSAK DEMOKRASİNİN ÇÖZÜMÜ HDP’

Kahvaltı sonrası konuşan İl Başkanı Mehmet Akgül, “2 gün önce Kocaeli milletvekili adaylarına Kocaeli kamuoyuna tanıttı. Bugün ise milletvekili adayları ve aday adaylarıyla kahvaltı yaptık. Halkın kendisini temsil eden sınıflardan meydana geliyoruz. Hem sizlerle hem halkla iç içe olacağız. Bu yaşam sadece propaganda amaçlı değil. Bizim gayemiz ve amacımız demokrasinin Türkiye’de demokrasinin kalıcı olmasıdır. Aksak yürüyen demokrasi bizlerin meclise girmesiyle son bulacaktır. Ağrı’da yaşanan olayla ilgili değerlendirmede bulunan Akgül, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuyla ilgili açıklamasını tekrarlayarak “Silahla oy toplamaya çalışanın Allah bin belasını versin” dedi.

‘AKP KADINLARI EVE TIKAMAK İSTİYOR’

Akgül’den sonra söz alan 2. Sıra milletvekili adayı Ayfer Koçak, “AKP kadınları eve tıkayıp erkek egemenliğini ön plana çıkarmak istiyor. Çalışan kadınların en büyük sorunu çocukların sorumluluğunu tek başlarına yürütmelerdir. Kadın nüfusunun bu kadar yoğun olduğu bir ülkede kreş sorununun çözümlenmemiş olması Türkiye’nin büyük bir ayıbıdır” dedi. Eğitimdeki sorunlara da değinen Koçak, “Öğrencileri, okullarda 8 saat sıkıştırıyorlar sosyal olmalarını engelliyorlar. Türkiye’de eğitim bunalımı ve kargaşası var. Halka yönelik sınıf ayrımının ortadan kaldırılması gerekiyor. Parası olmayan emeğiyle geçinen halk kitlerinin çocuğu ara eleman olarak çalışmaktan öteye gidemeyecek.” diye konuştu. Sözlerinin devamında Ağrı’da yaşanan olayı değerlendiren Koçak, Biz bu seçimi silahların gölgesinde değil bahar çiçeklerinin gölgesinde devam ettireceğiz. AKP provokasyonlarına inat biz ısrarla halkımızla beraber olacağız” diye konuştu.

CEYHAN’A CEVAP VERDİ

Ardından söz alan 1. Sıra adayı Ali Haydar Konca, “Biz, yoksul kesimin partisiyiz. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı ekonominin tükenmesi ve tüm komşularımızla olan kavgamızdır. Bu dönemde yapılan özelleştirilmeyle trilyonlar elde edildi. Cumhuriyet döneminin bütün kazanımları AKP döneminde özelleştirilerek haraç mezat haline getirilerek bitirildi. Kağıt kokan SEKA’mız, Tüpraş SEDAŞ gitti. Özelleştirilmeden elde edilen paranın hiçbiri ortada yok. O paranın yatırıma dönüştüğüne dair hiçbir iz yok. İşsizlik rakamı TÜİK’e göre yüzde 12 ama gerçek rakam yüzde 25’lerde. Türkiye’nin iç ve dış borcu 800 Milyar’ı bulmaktadır. Otokratik yapının tüm altyapısı oluşturuldu. Toplumsal muhalefet dinamiklerinin tümünü kucaklayan ve onlarla yürümeye çalışan halk barajı açarak mecliste bir güçlü grup kurması amaçlanmaktadır. Kocaeli kamuoyunun bizi tanımasını ve sevmesini istiyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın ‘HDP kimlik bunalımda’ açıklamasına da cevap evren Konca, “HDP kimlik bunalımında değil, kimliğine sahip çıkan partidir” şeklinde konuştu.

‘AKP HÜKÜMET KURAMAYACAK’

Konca, Bakan Fikri Işık’ın partiyle ilgili açıklamalarına da cevap vererek “Matematikçi olduğunu sandığım Sayın Fikri Işık, matematik hatası yapmıştır. HDP, bir buçuğu ikiye tamamlama mücadelesi vermektedir. Sayın Işık, biri görmemiştir. Türkiye genelinde HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP ise 50 kadın milletvekili adayı ile seçime giriyor. Topladığınızda 3 partinin kadın aday sayısı 252 HDP’nin ise 268’dir. Kadın erkek eşitliğinin tablosu bizim partide ortaya çıkmaktadır. Biz kadının elinin değdiği yerde barış, sevgi ve özgürlük olacağına inanıyoruz. Bu seçimde barajı çok rahat geçip güçlü bir kadro ile mecliste yer alacağız. AKP’nin bu saldırısı da mecliste 330 milletvekilinin altına düşecek olmasındandır. Biz AKP’nin bu seçimde 276 vekil bile çıkaramayacak ve hükümeti kuramayacaktır” dedi.

‘PROVOKASYONA İHTİYACIMIZ YOK’

Milletvekili adaylarından Sinan Odabaş, “GSMH’nin büyük bölümünü Kcoaeli’nin üretmesine rağmen bize dönüşü yüzde 7’lerde. Kentimizin mecliste temsilcisi yok. Bu kentim sorunları çözülmüyor” şeklinde konuştu. Bir diğer aday İbrahim Ergin, “Bizim provokasyonlara ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kocaeli’de 24 Bin oy, Doğu illerinde 90 Bin, İstanbul’da ise 260 Bin oy arttırdık. Bu hareketin büyümesini istemeyenler provokasyonu kendileri yapmıştır” dedi. Milletvekili adaylarından Güner Kizir ise “Biz dün Nevroz coşkusuyla alanlardaki mücadele azmimizi yükselen kadın mücadelesiyle birleştirmiş bugün de 16 gün sonra gerçekleşecek işçi sınıfının birlik dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs bayramında yine tüm emekçilerle birlikte olacak bu heyecan ve coşkumuzla 7 Haziran’da halkımızla birlikte barajları yıkacağız” dedi.

14 Nis 2015 - 11:52 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.