HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, ilimizi ziyaret etti

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ilimizin Batı yakasında gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sonrası Kocaeli milletvekili adayları ile İzmit Topçular’da bulunan seçim bürosunu ziyaret etti

Geçtiğimiz çarşamba günü ilimizi ziyaret eden HDP Milletvekili Hasip Kaplan, İl başkanı Mehmet Akgül ve milletvekili adaylarıyla Topçular Seçim Bürosu’nu ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Milletvekili Kaplan barış sürecinin AK Parti tarafından seçim uğruna heba edildiğini ifade etti.

‘DİYANET AKP’YE ÇALIŞIYOR’

Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek başladığı konuşmasında “Çözüm sürecini sekteye uğratan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Kendi hükümet yetkilisini, mutabakatı okumasına rağmen inkar etmiştir. AKP’de Erdoğan’ın onayı olmadan hiçbir şey olmuyor ama bu ülkeye barışı HDP olarak biz getireceğiz” dedi. Diyanete karşı tavırlarının açık olduğunu belirten Kaplan, “Diyanet İşleri AKP’ye çalışıyor. Tayyip Erdoğan’ın memuru gibi davranıyor. Tayyip kime elini verdiyse sonu kötü olmuştur. Kaddafi’yi öptü öldü, Esad’ı öptü Esad’ın durumu ortada. Mursi’yi öptü Mursi idama gidiyor ama siz dikkatli olun. O tehlikeli madde, ona yaklaşmayın” dedi.

‘BARAJLAR YIKILACAK’

Kocaeli’nin en güzel yanının emekçi kenti olması olduğunu söyleyen Kaplan, “Bu şehir en çok üreten şehirlerden biri ama vatandaşın en az faydalandığı bir şehir. HDP ile bu adaletsizliğe son vereceğiz. HDP ile birleşen bu güzel insanlar bu barajı yıkacak 7 Haziran’da Türkiye’yi haramilerden kurtaracağız”şeklinde konuştu. Kaplan ve adaylar daha sonra Topçular Mahallesi Kültürlerarası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Kaplan burada dernek başkanı Aydın Çelik’ten oy sözü aldı.

‘ONLARI CİDDİYE ALMIYORUZ’

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’dan sonra konuşma yapan HDP 2. sıra milletvekili adayı Ayfer Koçak Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sürekli üçlü ittifaktan bahsettiğini ifade ederek,“Biz şunu çok açık ifade ediyoruz bizim ittifakımız onlarla ilgili değildir. Onları o kadar ciddiye almıyoruz, biz ilkesel bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Biz halkla ittifak ettik, bütün kimliklerle bütün dinlerle bütün halklarla ittifak ettik, biz ilkelerimizi hayata geçirmek için ittifak ettik" ifadelerini kullandı. n Ayşe AYDIN

28 May 2015 - 10:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.