´Her Çocuk Özeldir´!..

Projeyle üstün zekalı ve dahi çocukların, erken yaşta tespit edilerek daha kaliteli eğitim almalarının sağlanması amaçlanıyor.

AA

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) Başkanı Tunahan Coşkun, üstün zekalı ve dahi çocukların, erken yaşta tespit edilerek daha kaliteli eğitim almalarını sağlamayı amaçlayan "Her Çocuk Özeldir" projesinin yeni dönemini başlattıklarını bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, projeye başvuruların başladığını belirtti.

Projenin önemine değinen Coşkun, şöyle devam etti:

"Projeyle dahi ve üstün zekalı öğrenciler, zenginleştirilmiş müfredatın yanı sıra zeka, STEM, astronomi, robot, sanat ve dil eğitimi gibi farklı atölyelerde özel bir eğitim alma imkanına kavuşacak. Uzman eğitimciler tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde desteklenmeye hak kazanan 4-14 yaşları arasında çocuklar, farklı oranlarda burslu okuyacak.

Yüksek potansiyelli çocukların zamanında fark edilememesi ve kaliteli bir eğitim alamaması ülkemiz için büyük bir kayıp. Dünyanın ilk üstün zekalılar okulu Enderun’dan ilham alınarak ortaya konulan bu proje, üstün zekalı öğrencilere uygun şartlarda eğitim görebilmeleri için sunulmuş bir imkan. 2012'de başlatılan projede, bugüne kadar 300’ün üzerinde üstün zekalı çocuğa Sarıyer’de faaliyet gösteren Özel Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda eğitim görme imkanı sağlandı."

"Rol model öğretmenlerle özgün eğitim modeli"

Coşkun, testler sonucu üstün zekalı olduğu tespit edilen birçok çocuğun, söz konusu kurumdan mezun olana kadar burslu eğitim görme fırsatı yakalayacağını dile getirerek, "Türkiye’nin ilk zeka atölyesini açan Boğazhisar Eğitim Kurumlarının gelişim atölyelerinde çocuklarımızın eğitim kalitesini zirveye ulaşacak. TÜZDER’in de desteğiyle üstün zekalılar konusunda uzman ve rol model olan eğitimcilerle hizmet veren kurum, özgün eğitim modeliyle bu alanda önemli bir açığı kapatmış olacak. Proje kapsamında 4 ve 5 yaşındaki çocukların değerlendirme çalışması Stanford Binet, 6 yaş ve üzeri öğrencilerin tanılama çalışmaları ise WISC-R zeka testiyle yapılacak." ifadelerini kullandı.

27 Haz 2017 - 17:28 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.