Hocalı şehitleri için İzmit’te anma programı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenilerce katledilenler İzmit’te de anılacak

25 yıl önce Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katledilmişti. Cesetlerin yakıldığı hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı katliamın unutulmaması için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile Yenişehir Mahallesi’nde Hocalı Şehitler Anıtı yaptırılmıştı. İzmit Belediyesi ile Azerbaycan Dernekler Federasyonu birlikte İzmit Kaymakamlığı karşısındaki anıtın bulunduğu alanda Hocalı Şehitleri için anma etkinliği düzenleyecek. Yarın saat 14.00 deki anma etkinliğine Azerbaycan milletvekili SedaqatVeliyeva, Yeni Azerbaycan Partisi Nesimi Reyonu Şubesi Başkanı Melahat İbrahim Gızı, Diasporadan Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı ValehHacıyev, Milli Meclisi Milletvekili SabirRüstemhanlı, Vali yardımcısı GülnaraVerdiyeva ile Türkiye Masası Şube Müdürü Kenan Memmedov’un da katılacağı bildirildi.

22 Şub 2017 - 15:37 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.