Huawei 5G'de bilişim dönüşümüne hazırlanıyor

Türkiye’deki 4.5G şebekesinin yaygınlaşması ve altyapı çalışmalarının tamamlanması konusunda çözüm sağlayıcı olan Huawei, teknoloji sektörünün gündeminde olan 5G şebekesi ile ilgili bilişim dönüşümüne hazırlanıyor

Geçen yıl Türkiye’de 81’den fazla şehri kapsayan 4.5G şebekesinin devreye alınması ile ilgili aktif rol oynayan Huawei, çözüm sağlayıcı olarak 5G’de bilişim dönüşümüne hazırlanıyor. Bu doğrultudaki çalışmalarını aktaran Huawei 5G Çözümleri Başkanı Yang Chaobin, 4.5G ve 5G arasındaki farkları vurgulayan noktalar hakkında bilgi verdi: “Öncelikle 5G, 4.5G'den 10 kat daha yüksek bir şebeke hızı sağlayacaktır. Örneğin, bir videoyu 4.5G ağ kullanarak indirmek için bir dakika gereklidir; buna karşın 5G'yi kullanırken altı saniye veya daha kısa bir süre yeterlidir. Böyle yüksek ağ hızı, VR, AR ve daha birçok kapsamlı deneyimin gerçeğe dönüştürülmesi için oluşturulmuştur. İkinci olarak, 5G şebekesinde gecikme, 4.5G şebekesine göre sadece 1/10'u veya daha düşük seviyede. Bu, otonom sürüş, akıllı üretim ve diğer uygulamalar gibi ağ gecikmesi ve güvenilirlik açısından hassas gereksinimleri olan uygulamaların bir mobil ağ üzerinde konuşlandırılmasını sağlar. Üçüncüsü, 4.5G, insanlar arasında ve nesneler arasında bağlantı kurarken, 5G kilometre kare başına bir milyon bağlantıya ulaşabiliyor, özellikle de farklı ileri teknoloji endüstriler için hizmetler sunuyor. 5G, IoT’un kapsamı ve derinliği bakımından atılmış büyük bir adımdır.”

08 May 2017 - 17:27 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.