Hürriyet, törendeki barikata tepki gösterdi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı geçit töreninde vatandaşların töreni polis barikatı izlemek zorunda bırakılmasını eleştirdi

30 Ağustos Zaferi’nin 93. Yılı kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen kutlamalar sabah saatlerinde İzmit Saat Kulesi mevkiinde bulunan Atatürk Heykeli’ne çelenk sunumu ile başlarken, Valilik’te tebriklerin kabulü ve Doğu Kışla’da geçit töreni ile sona erdi. CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın katıldığı törenlerde iktidar partisi mensuplarının katılımın yok denecek kadar az olduğu dikkat çekerken, başka bir husus daha gözlerden kaçmadı.

TÖRENİ İZLEMEK İSTEYEN HALK İÇİN POLİS BARİKATI

İzmit Doğu Kışla Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nda düzenlenen resmi geçit törenine gelen halk, töreni polis barikatlarının arkasından izlemek zorunda kaldı. Tüm coşkularıyla ellerindeki Türk Bayraklarını sallamak isteyen ve belki hayatlarında ilk defa bir geçit törenine katılan çocuklar polis barikatlarıyla karşılaştı. Dağıtılan Türk Bayraklarını barikatların demir parmaklıkları ardından sallamak isteyen çocuklar törende ilginç anların yaşanmasına da neden oldu. Çocuklar kendileri için getirilen demir parmaklıkların ardından töreni izlemek zorunda kaldı. Törene katılan isimlerden olan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise durumun farkında vararak tepki gösteren siyasi isim oldu. Özellikle çocukların demir parmaklıklar ardından tören izlemesine tepki gösteren Milletvekili Hürriyet, olaya eleştirisini şu sözlerle dile getirdi.

BU UTANCI HEPİMİZ YAŞADIK

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yılı kutlama törenlerine katıldık. Halkımız geçit törenini demir parmaklıkların gölgesinde izlemek zorunda kaldı. Çocuklarımız, şehitlerimizin kanıyla oluşan şanlı bayrağımızı coşkuyla sallamak yerine, sanki bir suç işlemişçesine kaldığı parmaklıklar arkasından buruk bir şekilde uzattı. Elbette ‘Vatandaşlarımızın güvenliği için böyle bir uygulama seçildi’ diyenler olacaktır. Ancak 2015 yılında vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği polis barikatlarıyla değil, daha akılcı yöntemlerle çözülmelidir. Törenlerimiz barikatların ardından izleyen çocuklarımız bunların normal şeyler olduğunu sanabilir. Ancak yaşanan şeyler sadece çocuklara normal gelir ve biz de çocuklarımıza demir parmaklıklarımızın ardından tören izlettirmenin utancını yaşamak istemiyoruz”

01 Eyl 2015 - 09:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.