İlimizde 46 okulun ismi değişti

Anadolu Öğretmen Liseleri’ni kapatıp isimlerini değiştirme kararı alan Milli eğitim Bakanlığı, uygulamayı bazı okullarda başlattı. Böylece 11 ilçede toplam 46 okulun ismi değişirken Kandıra’da henüz bir değişiklik yapılmadı

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı öncesinde yeni yönetmelik düzenlemesi olan Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılıp Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler lisesine dönüştürülecekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de alınan karar sonrası değişiklikleri 46 okulda gerçekleştirdi. Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında Anadolu öğretmen liselerine kayıt yaptıramayacak.

BAŞİSKELE’DE 5 İSİM DEĞİŞTİ

Başiskele’de Bahçecik Teknik ve E.M.L, Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(M.T.A.L)’ne Selim Yürekten Teknik ve E.M.L, Selim Yürekten Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Karşıyaka Tüpraş Çok Programlı Lisesi ve Teknik Lise, Karşıyaka Tüpraş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne, Yuvacık Mehmet Suha Uçar Teknik ve E.M.L, Yuvacık Mehmet Suha Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Vezirçiftliği İlkokulu, Vali İhsan Dede İlkokulu’na dönüştürüldü.

ÇAYIROVA’DA 4 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

Çayırva’da GOSB-TADIM Jale Yücel Teknik ve E.M.L, GOSB-TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Hatice Bayraktar Teknik ve E.M.L, Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Şehit Davut Ali Karadağ Teknik ve E.M.L, Şehit Davut Ali Karadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Yapıkredi Bankası Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yapıkredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

DARICA’DA 4 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

Darıca’da Aslan Çimento Teknik ve E.M.L, Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Darıca Sağlık Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Denizyıldızları Teknik ve E.M.L, Denizyıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İMKB Darıca Ticaret Meslek Lisesi, İMKB Darıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

DERİNCE’DE 4 DEĞİŞİKLİK

Derince’de Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Derince Teknik ve E.M.L, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Derince Ticaret Meslek Lisesi, Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, SEKA Çocuk Dostları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, SEKA Çocuk Dostları Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

DİLOVASI’NDA 4 İSİM DEĞİŞİRKEN 1 OKUL YAPILDI

Dilovası’nda Dilovası Çok Programlı Lisesi ve Teknik Lise, Dilovası Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne, TOKİ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Can Duyar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Tavşancıl Marshall Boya Ticaret Meslek Lisesi, Tavşancıl Marshall Boya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Dilovası İmam Hatip Lisesi, Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. Ayrıca ilçede Şehit İzzettin İnceoğlu İlkokulu adında yeni bir okul inşa edildi.

GEBZE’DE 8 DEĞİŞİKLİK

Gebze’de Çolakoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze STFA Teknik ve E.M.L, Gebze STFA M.T.A.L’ye, Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze Ticaret Meslek Lisesi, Fatih M.T.A.L’ye, PAGEV Teknik ve E.M.L, PAGEV M.T.A.L’ye, Ticaret Odası Vakfı Ticaret Meslek Lisesi, Ticaret Odası Vakfı M.T.A.L’ye, Ziya Gökalp Kız Meslek Lisesi, Ziya Gökalp M.T.A.L’ye dönüştürüldü.

GÖLCÜK’E 5 DEĞİŞİKLİK BİR YENİ OKUL

Gölcük’te Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı(AKV) Kız Teknik ve Meslek Lisesi, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gölcük Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İhsaniye Ticaret Meslek Lisesi, İhsaniye M.T.A.L’ye, Gölcük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik A.M.L, Gölcük Mesleki ve Teknik A.M.L’ye, Dumlupınar Ortaokulu, Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’na dönüştürüldü. Ayrıca ilçede Gölcük Turgut Özal Ortaokulu adında yeni bir okul yapıldı.

İZMİT’TE 6 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

İzmit’te İzmit Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İzmit Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi, Akçakoca M.T.A.L’ye, İzmit Teknik ve E.M.L İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İzmit Ticaret Meslek Lisesi, Yahya Kaptan M.T.A.L’ye, İnkılap Ticaret Meslek Lisesi, Yıldırım M.T.A.L’ye dönüştürülerek isimleri değişti.

3 İLÇEDE 6 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

Karamürsel’de Karamürsel Ticaret Meslek Lisesi, Sultan Murat M.T.A.L’ye, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Karamürsel M.T.A.L’ye, Kartepe’de Sarımeşe İlkokulu, Şehit Pilot Murat Hasırcıoğlu İlkokulu’na, Körfez’de Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çamlıtepe M.T.A.L’ye, Körfez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Mevlana M.T.A.L’ye, Körfez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Körfez M.T.A.L’ye dönüştürüldü.

17 Tem 2014 - 12:01 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.